Fennakadások a légi közlekedésben

Több, mint 600 járatot töröltek, és körülbelül 2.600 járat késéssel indult-érkezett az észak – kelet amerikai repterekre az elmúlt hetekben lezajlott extrém időjárásoknak köszönhetően.

A téli viszontagságos időjárásokon felül, a United Airlines még technikai problémákkal is küzdött, és e végett nem tudta kiszolgálni utasait.

Kora délutánra legalább 450 United gépet töröltek vagy késéssel érkeztek, bár az nem derült ki világosan, hogy ezen törölt vagy késéssel érkező járatok közül mennyi volt a technikai problémák, és mennyi az időjárási problémák miatt.

A Flight Aware közlése szerint a United nem az egyetlen légitársaság, aki ekkora gondokkal került szembe, a Southwest Airlines –nak hasonló problémákkal kellett megküzdenie, hiszen kedden több, mint 700 járatánál tapasztaltak késéseket.

A hó és a jég teljesen lebénította Északkeleti városok légi közlekedését. Az elmúlt kedd kora délutánjára több, mint 100 járat érkezését törölték  a Newark Liberty reptéren New Jersey-ben, és további járatokat töröltek New Yorkban és Philadelphia-ban is.

A hatalmas hóviharok, és az extrém téli időjárás miatt az elmúlt év december 1.-e óta több, mint 78.000 járatot töröltek az Egyesült Államokban.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.