Le’ Hamburger

Az NPD Group piackutató cég tanulmánya szerint Franciaországban a hamburger fogyasztása mintegy 40 % – kal nőtt az elmúlt két évben.

A legtöbb hamburger az amerikai McDonald’s és a francia Quick hálózat éttermeiben fogy, de a termék népszerűsége elsősorban annak köszönhető, hogy a hagyományos éttermekben is kínálnak már hamburgert, amit a franciák is szívesen fogyasztanak el fehér abrosz mellett – hangsúlyozta Bernard Boutboul, a Gira Conseil tanácsadó cég vezetője a párizsi Sandwich and Snack Show elnevezésű rendezvényen.

A Gira Conseil idén először a Franciaországban eladott hamburgerek számáról is közölt adatokat. Míg 2000-ben egy hamburgerre kilenc baguette szendvics jutott, 2007-ben már egy a héthez volt az arány, tavaly pedig egy a kettőhöz. A franciák 2013-ban összesen 970 millió hamburgert vásároltak a gyorséttermekben.

Nicolas Nouchi, CHD Expert tanácsadó cég vezetője szerint a gyorsétkezés és általában a vendéglátás az elmúlt években Franciaországban is egyre jobban elkezdett hasonlítani az angolszász gyakorlatra, hamburgert pedig minden formában lehet kapni, klasszikus, háziasabb vagy kifinomultabb változatban is. Ráadásul igazi francia steakhússal, sajttal, sőt libamájjal is kínálják.

Van egy dolog azonban, ami minden bizonnyal sokkolja az amerikai hamburger imádókat, mégpedig az, hogy a franciák késsel és villával fogyasztják el hamburgereiket.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*