Boldog Új Évet!

Világszerte tűzijátékkal, zenével, tánccal, jó hangulatban köszöntötték az emberek a 2014 – es évet.

New York City-ben körülbelül egy millió ember ünnepelt az extra magas biztonsági intézkedések és a fagyos időjárás ellenére, órákat várva a hatalmas Waterford kristálygömb legördülésére, majd csodálva a fantasztikus tűzijátékot.

A kristálygömböt azonban sem a jelenlegi, sem pedig a soron következő new york-i polgármester nem indította el. Ezt a megtiszteltetést Sonia Sotomayor, a new york-i legfelsőbb bíróság bírája kapta meg.

Kaliforinában, Pasadena városában az emberek az éves Rózsa Parádé útvonalán nézték a tűzijátékot.

A Világ híres Las Vegas Boulevard-on /Strip/, több, mint 330.000 ember ünnepelte az újévet. A Strip-et már délután 6 órakor lezárták a forgalom elől, így biztosítva elegendő helyet az ünneplőknek.

Mint „Amerika Party városa” , Las Vegasban az év utolsó éjszakájára már nem volt elérhető hotelszoba, az koncertjegyet eladták, és olyan hírességek léptek fel többek között, mint ne-Yo, Britney Spears, Bruno Mars, John Legend, és Maroon 5.

A brit fővárosban a tömegnek “több érzékszervre ható” élményben volt része, ugyanis a tűzijátékkal egy időben barackízű műhó, banánízesítésű ehető konfetti, valamint narancsillatú óriásbuborékok hullottak alá azokra, akik a tűzijáték helyszínének közelében találtak helyet maguknak

Dubai-ban rekordnak szánt óriási tűzijátékkal fogadták az új év beköszöntét. A 823 magas Burdzs Kalifa tornyot éjfélkor hat percen át világította meg a látványos tűzeső, majd a világ legdrágább luxusszállodájának tartott Burdzs al-Arab szálloda körül világította meg az eget a szikraözön, végül a Pal Dzsumeria mesterséges sziget és The World planiszféra parázslott fel. Négyszáz helyszínről indították a rakétákat 200 technikus közreműködésével.

Sydney-ben , Ausztráliában , több mint egy millió ember nézte tűzijátékot, amelyet több, mint egy évtizedes szünet után ismét a város híres vízparti operaházáról lőttek fel.  elindította az

Japánban az új év beköszöntét tésztával és a tenger gyümölcseinek fogyasztásával ünneplik, mert a hagyományok szerint ez szerencsét hoz számukra.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*