A 10 legegészségesebb amerikai állam

Az, hogy a világ mely részén éljük életünket, befolyásolhatja az egészséges életmódhoz fűződő kapcsolatunkat.

A „United Health Foundation”, az „American Public Health Association” és a „Partnership for Prevention” összeállította a legújabb listát, mely a 10 legegészségesebb amerikai államot mutatja. Az amerikaiak egyre inkább nyitottak az egészséges életmódra, hagyják abba a dohányzást, egyre többen látogatják a fitness termeket, és étkeznek egészségesebben.

A jelentés arra is rámutat, mi szerint a dohányosok száma a korábbi 21,2 százalékról 19,6 százalékra csökkent. A fizikai aktivitást végzők száma emelkedett az elmúlt évben, 22,9 százalékról 26,2 százalékra.

A rangsorolást számos kritérium alapján állították össze, úgy mint korai halálozási arány, csecsemő halandóság, elkerülhető kórházi kezelések, erőszakos bűncselekmények, iskolai végzettség, egészség biztosítás, védőoltások, elhízás, cukorbetegség, dohányzási szokások, fizikai aktivitás.

Bár a felnőtt lakosság 27.6 százaléka súlyosan elhízott az USA-ban, ez az arány nem emelkedett az elmúlt évben. A jelentés kimutatta továbbá, hogy a felnőttek 9,7 százaléka cukorbeteg.

A csecsemő halálozás száma 39 százalékkal csökkent 1990 óta.

Szintén csökkent a szív és érrendszeri halálozások száma, és 3 százalékkal csökkent a rákbetegségek miatti halálozások száma 1990 óta.  

A 2013 – as adatok alapján íme a 10 legegészségesebb amerikai állam:

Top 10:

1.Hawaii

2. Vermont

3. Minnesota

4. Massachusetts

5. New Hampshire

6. Utah

7. Connecticut

8. Colorado

9. North Dakota

10. New Yersey

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.