Szappan, tusfürdő, habfürdő

Sokan azt hiszik, hogy az egyszerű szappan a legjobb testtisztító . Azonban a szappan is kellemetlenül száríthatja a bőrünket.  Szappan használatakor a legfontosabb lépés, hogy ellenőrizzük annak összetevőit.

Dezodoráló szappanok és lúgosító szappanok általában elvonják az olajat a bőrtől, és nem segítik a hidratáló anyagok bevitelét. Amennyiben a bőr nagyon zsíros, akkor ez nem jelenthet problémát. Azonban, ha a bőrünk eleve száraz, akkor a szappanok csak még jobban kiszárítják azt, és csak ártanak.

A szappan és bármely tusfürdő „feladata”, hogy egyrészt távolítsák el a szennyeződéseket, baktériumokat, és hidratáljanak. Segítség a bőr természetes olaj tartalmának megtartását.

Az egyik megoldás az, hogy vizsgálja meg a termékek összetevőit, amelyek azt állítják, hogy  hidratálnak. A túlzásba vitt zuhanyzás, fürdés elvonja a hidratáló réteget a bőrünkről, melyet fürdés után kiváló hidratáló testkrémekkel pótolnunk kell.

Annak ellenére, hogy számos fürdő termék reklámja azt sugallja, hogy nem kell sokat használni az adott termékből, mégis elegendő mennyiséget kell felhasználnunk, hogy maximálisan eltávolítsuk a szennyeződéseket testünkről.

Használjunk természetes összetevőkből álló termékeket, amelyek kímélik és ápolják bőrünket, feltöltik azt természetes olajokkal, amelyek bársonyossá és selymessé, és nem szárazzá teszik bőrünket.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.