Megalakult az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklubja
Kaliforniában tevékenykedő, magyar származású tudósok, kutatók, mérnökök és feltalálók részvételével Los Angelesben megalakult az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklubja – tájékoztatta az MTI-t helyi idő szerint szerda este az ötletgazda, Kálmán László Los Angeles-i magyar főkonzul.

A 14 tudós részvételével megtartott keddi alapító konferenciához levélben csatlakozott Oláh György Nobel-díjas kémikus, akadémikus, akit megválasztottak a tudósklub tiszteletbeli elnökének. Az alapítók a klub fővédnökének Pálinkás Józsefet, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét, védnökének pedig a Los Angeles-i főkonzult kérték fel.
A szándéknyilatkozat elfogadás után megkezdődött a klub bejegyeztetési folyamata. Az alapítók 19 amerikai állam területéről várják jelentkezni szándékozó kollégáikat. A klub tagjai a jövőben negyedévente találkoznának Los Angelesben.
Kálmán László hangsúlyozta, hogy a tudósklub számtalan pozitív lehetőséget hordoz a tudományos, az oktatási és nemzetpolitika terén, de szerepet játszhat a magyar-amerikai kapcsolatok elmélyítésében is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*