Ryan Riess az új póker világbajnok

Las Vegasban lezajlott az idei póker világbajnokság fináléja. A győzelmet a 23 éves amerikai, Ryan Riess szerezte meg, aki elképesztő összeget, 8,3 millió dollárt zsebelt be a bajnoki cím mellé.

Kilenc játékos tért vissza több mint száz nap elteltével Sin City-be, hogy megküzdjön a póker világbajnokság bajnoki címéért. A November Nine néven ismert döntő asztalosokat az amerikai JC Tran vezette, aki egyébként a legtöbb tapasztalattal rendelkező játékosa volt a finálénak.

Elsőként két amerikai, Mark Newhouse és David Benefield távoztak, mindkettőjük kevés zsetonnal rendelkezett, nem is tudtak csodát tenni.

Őket követte a holland Michiel Brummelhuis, majd a kanadai Marc McLaughlin, aki királypárral esett ki Jay Farber ellen, aki ászpárral múlta felül.

A nagy esélyes Tran végül az ötödik helyen végzett, nem igazán ment neki a kártya, majd a francia Sylvian Loosli maradt le még a dobogóról.

Aminek az alsó fokára az izraeli Amir Lehavot állhatott fel, így a párbajba két amerikai, a mindössze 23 éves Ryan Riess és a Las Vegasi bulikirály, Jay Farber jutottak be.

Utóbbi vezetett, de végül a sokkal rutinosabbnak számító Riess szép lassan megfordította az állást, majd később a győzelmet is megszerezte. Az utolsó partiban az elkeseredett Farber Q5 lapokra ment allin, Riess A-K egyszínű lapokkal megadott, és a J-T-4-3-4 közös boardon ász magas kombinációval hódította el a bajnoki címet.

Riess hatalmas összeget, 8,3 millió dollárt nyert, Farber 5,1 milliót kapott az ezüstéremért, míg a harmadik helyen végző Lehavot is 3,7 millió dollárt vehetett fel a kasszánál.

Marianna Szoke / Las Vegas, NV.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.