Rekord eladások Hálaadás és Fekete Péntek napján az USA-ban

A nagy leárazások és a meghosszabbított nyitva tartás tömegeket vonzott a boltokba az Egyesült Államokba a hálaadás napján csütörtökön, majd az azt követő „fekete pénteken” is. Az eladások rekord méreteket öltöttek.

A ShopperTrak (ST) elemzése szerint az összesített bolti eladások 2,3 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbi kétnapos időszakhoz képest, és elérték a 12,3 milliárd dollárt. Az előző évekhez képest kissé változtak a vásárlói szokások. Több eladás volt a hálaadás napján, mint korábban, miközben a „Fekete Péntek” napján visszaesett a forgalom. Csütörtökön az előrébb hozott nyitva tartás segített, de pénteken így már 11 százalékkal kevesebb látogató volt, mint 2012-ben, és az eladások is 13,2 százalékkal csökkentek.

„Egyre többen választják azt, hogy már hálaadás napján elmennek vásárolni. A fogyasztók egyre többször néznek utána a termékeknek az interneten, mielőtt belépnének a boltokba. Amikor megérkeznek, a vevők pontosan tudják, mit akarnak megvásárolni. A kiskereskedőknek most az a feladatuk, hogy kellemessé tegyék a vásárlói élményt” – mondta Bill Martin, az ST alapítója. Idén először nyitott ki hálaadáskor a Macy’s, miközben a Wal-Mart és a Target már csütörtökön is leárazásokat szervezett.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.