Exclusive interjú a Madách Színház sztárművészeivel Mahó Andreával és Pankotay Péterrel


1420194_669404279747937_936607257_n2013. november 1.-én a los angeles-i Magyar Ház színháztermében került megrendezésre Mahó Andrea, a budapesti Madách Színház eMeRton és ArtisJus díjas sztárművészének műsorára, ahol Pankotay Péter, a „Magyar Színművészet Nyugati Parti Nagykövete”, a Madách Színház színművésze volt a meghívott vendég.

Andrea és Péter koncertje fantasztikusan sikerült, a közönség állva tapsolta meg a két neves művészt. Varázslatos egyéniségük, profizmusuk és kedvességük mindenkit elvarázsolt – engem is.

Nagy örömömre szolgált, hogy a koncert előtt Andrea és Péter exclusive interjút adott az American-Hungarian Journal részére.

AHJ: Első alkalommal léptek fel itt a los angeles-i Magyar Házban?

Pankotay Péter:Jómagam negyedik alkalommal vagyok itt, Andrea először. Engem 2011. tavaszán interneten keresztül keresett meg Maxim András – aki a Szoboszlai Sándor Dél-Kaliforniai Magyar Színház művészeti vezetője – , amikor is bonvivan szerepkörre kerestek egy színészt a Mágnás Miska című színdarabban. Megbeszéltünk mindent, így 2012. januárjában 3 hétre ide utaztam, előadtuk a darabot, ami óriási sikert aratott. Akkor 3 helyszínen játszottunk, Los Angelesben, San Francisco-ban, és az Orange County-ban is.

Ez az előadás sorozatunk annyira jól sikerült, hogy a későbbiekben is tartottuk a kapcsolatot, és felkértek, hogy rendezzem meg a „Marica Grófnő” című darabot, amely már közös ötlet volt.

Így tavalyi év szeptember közepétől december elejéig dolgoztunk a színdarabon, amely közel 40 szereplős, nagy produkció volt.

Mivel éppen ősszel voltam itt Los Angelesben, én is bekapcsolódtam az október 23.-ai ünnepségekbe.

Mahó Andrea: Én első alkalommal vagyok itt Los Angeles – ben, sőt az Egyesült Államokban, és ma harmadik alkalommal vagyok a Magyar Házban! Számomra hatalmas élmény az egész, nagyon hálás vagyok a meghívásért, és minden percet örömmel élek meg itt. Rengeteg gyönyörű helyen járunk, és olyan dolgokat tapasztalok meg, amikről eddig még csak olvastam, vagy amiket a filmekben láttam. A koncertemre nagyon nagy izgalommal készülök, és nagyon boldog vagyok, hogy itt Los Angelesben énekelhetek magyar közönség előtt!

AHJ: Hogyan sikerült ezt a közös koncertet összehozni, éppen itt Los Angelesben?

Pankotay Péter: Andival már közel 10 éve nagyon jó barátságban vagyunk, Magyarországon közös fellépéseink vannak, és mivel én most itt tartózkodom 3 hónapot, és Andreának is éppen sikerült egy kis szabadidőre szert tennie, és megszerveznie az utazását, sikeresen összehoztunk ezt a koncertet! 

AHJ: Andrea, kérlek mesélj egy kicsit az American-Hungarian Journal olvasóinak a pályafutásodról. A Madách Színház sztárvendégeként milyen szerepekben láthat téged a közönség?

Mahó Andrea: 10. éve játsszuk az Operaház Fantomja-t, most lesz a 700. előadásunk Budapesten! Azt gondolom ezzel a csodálatos kerek számmal, és a teltházas előadásainkkal magyar rekordokat döntögetünk. A másik főszerepem a Mary Poppins című színdarabban van. Ezen kívül sokat játszom vidéki színházakban is, zenés produkciókban.

AHJ: Péter, gratulálok a „Magyar Színművészet Nyugati Parti Nagykövete” díjadhoz, amelyet dr. Kálmán László főkonzul úr adott át részedre a tavalyi évben. Mikor történt ez pontosan?

Pankotay Péter: Köszönöm. Az említett Marica Grófnő színdarabunk los angelesi bemutatóján vehettem át ezt a neves díjat, amire nagyon büszke vagyok. Boldoggá tesz az a tudat, hogy a magyar kultúrát ilyen nagy mértékben tudom támogatni az Egyesült Államokban. Egyre inkább kezd erősebbé válni a magyarság tudat, és a kultúra itt az országban, és az előadásokon is azt vesszük észre, hogy egyre több fiatal jelenik meg, és a visszajelzéseink is nagyon pozitívak.

AHJ: Mik a jövőbeni tervek? Remélhetőleg ismét találkozhatunk veletek az Egyesült Államokban, és megajándékozzátok a magyar közönséget a koncertjeitekkel, színdarabokkal.

Pankotay Péter: Az előző két előadás lépcsőfok volt arra, hogy tovább tudjunk építkezni. Amennyiben jövőre adottak lesznek a feltételeink, természetesen ismét lesznek előadásaink az amerikai nagyvárosokban. A nagy produkciót ismét őszre tervezzük, és lesznek kisebbek is, amelyeken már elkezdtünk dolgozni.

AHJ: Nagyon köszönöm nektek az interjút, és nagyon sok sikert kívánok az előadáshoz, valamint a további munkáitokhoz!

Marianna Szoke /Los Angeles/

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*