Érdekes ételmúzeumok az USA-ban

Egy klasszikus városnézés programjai között általában szerepel egy-egy múzeum meglátogatása. A művészeti galériák, és történelmi múzeumok mellett több városban is találkozhatunk étel múzeumokkal.

Íme néhány érdekesség az USA ételmúzeumai közül:

Az Idaho államban található Blackfoot városa a krumpli imádók fellegvára. A krumpli múzeum bemutatja a híres idaho-i krumpli gumó történetét, és a burgonyatörténelem legfontosabb állomásait. A kiállítás végén minden látogató egy zacskó ropogós idahoi snacket kap ajándékba. Az idahói krumpli múzeum európai testvérintézménye a belgiumi Bruges-ben található, amely inkább csak a sült krumpli témakörét dolgozza fel.

A Wisconsin-i Middleton-ban található Mustár múzeum a világ legnagyobb gyűjteményét, közel ötezer mustárféleséget tart számon. A tárlat 60 ország mustártermését mutatja be. A múzeum ingyenesen látogatható, kizárólag adományokat fogadnak el, de azt is inkább a helyi ajándék shop-ban található termékek megvásárlása által.

A Minnesota államban található Austin-i húskonzervtárlat vitrinjeiben például nagyrészt disznóhúsból készült konzervek láthatók történeti sorrendben. A SPAM múzeum emléktárgyboltjában egyebek között húskonzerv-tetoválás is kapható, bár csak ideiglenes, matricás változatban. A Spam löncshús előfőzött sertéshúsból (lapockából, sonkából és kocsonyából) só és fűszerek hozzáadásával készült vagdalthúskonzerv termék, amit az Austin-i központú Hormel Foods Corporation készít 1937 óta.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.