Az ázsiai mágnás Európába tör

Ázsia leggazdagabb embere, Li Ka Shing, az európai telekommunikációs piacon kívánja növelni részesedését. A hongkongi mágnás cége a Cheung Kong Holdings első féléves jelentésében 13 százalékos profitzuhanásról számolt be. Egy másik cége azonban 23 százalékos növekedést ért el, mert az nem az ingatlanpiacon aktív, hanem erőművei vannak.

Ká-szing eközben kiszállt egy helyi szupermarket-láncból is, megvásárolta a Telefonica ír céget. Gazdasági hírforrások szerint közel egymilliárd euróért (300 milliárd forint) a holland AVR Afvalverwerking szemétfeldolgozót is meg akarja venni.

Egy gazdasági elemző szerint, a befektető stratégiája: a lassuló európai gazdaságban olyan befektetési lehetőségeket keres, amely most viszonylag olcsón meg tud venni, és jelentős növekedést vár tőle.

Ka Shing-et Hong Kongban csak Superman-nek becézik óriási vagyona miatt, a világon a 16. leggazdagabb embernek számít a Bloomberg összesítése szerint. A most 85 éves vállalkozó a második világháború után művirággyárral kezdte üzleti sikereit, majd a kínai kulturális forradalom után az akkor még zuhanó ingatlanpiacba fektette pénzét.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*