Bevonták Berlusconi útlevelét

Az olasz rendőrség pénteken bevonta Silvio Berlusconi útlevelét, miközben az általa vezetett „Szabadság Népe” miniszterei bejelentették, hogy készek távozni a nagykoalíciós kormányból. Szintén készen állnak lemondani a mandátumukról a párt parlamenti szenátorai és képviselői is.

A milánói rendőrség bevonta Berlusconi személyes útlevelét. A római külügyminisztérium közölte, hogy Berlusconi diplomata útlevele tavasszal lejárt. Ezzel egy időben a bíróság hivatalosan is értesítette a szenátust Berlusconi jogerős ítéletéről.

A szenátus mentelmi bizottsága már a jövő héten összeülhet a politikus mandátumának visszavonására.

A szintén kormányerő Demokrata Párt (PD) politikusai szerint a PDL tömeges lemondása “bohózatba illő politikai nyomásgyakorlás”. Most ítélték el, és máris megint Berlusconi akarja irányítani az olasz belpolitikát – nyilatkozta Gianni Pittella, a PD európai parlamenti képviselője.

Elemzők szerint a jelenlegi olasz belpolitikai helyzetben egyetlen egy párt sem akar kormányt buktatni, jól tudva, hogy a jelenlegi kormánytöbbségnek nincsen alternatívája. “Ez a kormányunk, jobb nincsen, meg kell tartanunk” – nyilatkozta Giorgio Squinzi, a Confindustria gyáriparos szövetség elnöke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*