A Germanwings veszi át a Lufthansa járatait


A Lufthansa belföldi és európai járatait – a frankfurti és a müncheni csomópontokból induló járatok kivételével – a Germanwings veszi át.

A 2014 végéig tartó folyamat első lépcsőjeként a Germanwings három jegyár-kategóriát vezet be járatain. A stratégia gyökeres átalakításáról beszélt Carsten Spohr, a Lufthansa igazgatótanácsának tagja a Germanwings új színeinek bemutatóján a Berlin-Tegel repülőtéren.

Köln, Nürnberg és Stuttgart után a Germanwings Hamburgban is átveszi a Lufthansa járatait, majd ősztől Berlinben is az európai járatok nagy részét. Mire a folyamat lezárul, a Germanwings szállítja majd a Lufthansa utasainak 20 százalékát.

A Lufthansa az elmúlt években veszteséggel üzemeltette európai járatait. A Germanwings viszont 20-30 százalékkal alacsonyabb költséggel dolgozik, mint anyavállalata. A három jegykategória bevezetésével a társaság a takarékos utazóközönség mellett az üzleti utazókat is járataira kívánja csábítani. A Lufthansa-törzsutasok viszont elveszítik kiváltságaik egy részét.

A Lufthansa-csoport az elkövetkező években évi 1,5 milliárd euróval tervezi növelni üzleti eredményét, amelyhez a Germanwings 200 millióval járul majd hozzá.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*