Tippek a kényelmes repülős utazáshoz!

Van, aki imád repülni, van, aki elviseli, és van, aki megesküszik rá, hogy soha nem ül repülőgépre! Nos, én mindenképpen javaslom mindazoknak, akik még soha nem repültek, hogy tegyenek egy próbát, mert a repülés élménye semmi máshoz nem hasonlítható!

Íme néhány tipp, hogy még kellemesebb élményben és igazán pihentető utazásban legyen részünk!

A repülő út alatt:

1. Tervezzük meg előre, hogy mit fogunk csinálni a hosszabb-rövidebb repülő út alatt! Természetesen nem mindegy, hogy néhány órás, vagy hosszabb utazásra készülünk, és az sem, hogy melyik légitársasággal repülünk, hiszen a szolgáltatások és szabályok igen eltérőek lehetnek, csak úgy, mint a fedélzeten felszolgált étel, szórakoztató elemek, helyek mérete.

2.  A jó hely kiválasztása kulcsfontosságú lehet komfortérzetünk fokozásában. Aki szeretne a tájban, felhőkben gyönyörködni annak az ablak mellett a helye. Aki először utazik repülőn és még nem tudja hogyan viszonyul ehhez a fantasztikus élményhez, az inkább a gép első felében található ülések valamelyikét válassza, mivel a hátsó üléseken érezhető leginkább a repülőgép mozgása.

A legjobb, legkényelmesebb ülések természetesen minden esetben az első osztályon vannak, ahol nagyobb hely áll rendelkezésre a lábunknak és a székek is párnázottabbak. Azonban első osztály és első osztály között is van különbség. Légitársaságoktól, repülőktől is függ a helyek minősége.

3.  Repülős utazásokhoz érdemes kényelmes, laza ruhát választani, ami gyűrődésmentes. A cipő tekintetében a bebújós cipők a legalkalmasabbak,  amelyből könnyedén ki tudunk lépni a biztonsági ellenőrzés, és a repülő út során. Kényelmes legyen és lehetőség szerint ne a legpasszentosabbat válasszuk. Számítsunk rá, hogy esetleg bedagadhat a lábunk az utazás alatt. A megfelelő öltözék kiválasztása attól is függ ki/kik várnak a repülőtéren, mert lehet, hogy egyből el kell mennünk egy tárgyalásra vagy esküvőre. Üzleti utak esetén, nagyon fontos a jó benyomás, hiszen nem szállhatunk le melegítőben.

Ha nem fapadossal utazunk, bőven vihetünk magunkkal váltásruhát, akár vállfán is. Vegyük azt is  figyelembe, milyen időre számíthatunk érkezéskor.  Azt is gondoljuk végig, hogy milyen öltözködési szokások vannak a fogadó országban.

4.  Váltás ruhát mindenképp készítsünk be a kézi poggyászunkba, arra az esetre, ha elkeveredik a csomagunk vagy netán át szeretnénk egyből öltözni. A biztonsági ellenőrzés folyamatát jelentősen gyorsíthatjuk azzal, ha tájékozódunk a ránk vonatkozó poggyászszabályokról. Ami minden esetben hasznos lehet, ha a  folyékony termékeket, amiket vinni szeretnénk, előzetesen vásárolt 100 ml-es adagolókba tároljuk. Ilyen kis műanyagüvegeket könnyen beszerezhetünk gyógyszertárakban vagy drogériákban.

5.  Repülés előtt gondoljuk végig milyen gyógyszerekre lehet szükségünk. Ha van olyan gyógyszerünk, melyet a repülés ideje alatt is be kell vennünk, mindenképp vigyük magunkkal az arra szóló  receptet, hogy  felvihessük a fedélzetre.

Azok, akiknek problémát okoz a lábdagadás, ha a repülés előtti órában beveszik az erre alkalmas gyógyszert, megelőzhetik az esetleges kellemetlenségeket.

6.  Amennyiben kisgyermekkel utazunk, jobb, ha viszünk valamilyen érdekes játékot. Ha még ölben utazik a csöppség, akkor lehetőség van olyan ülést igényelni, amelyen több hely van. Ezen kívül kérhet gyermekülést is, amelyet a szülő előtt el lehet helyezni, így biztosan kényelmesen tudnak majd utazni és végig szemmel tarthatja gyermekét. Utazás előtt 1-2 nappal telefonon kérhető a gyermek menü, ugyanekkor lehet intézni a gyermekülést is.

7.  A „Fast track line” /gyors sáv/ a gyakorlatban azt jelenti, hogy az utasok választhatnak a hagyományos utas biztonsági folyosó és az FTL között. Utóbbi minimális sorban állást és gyorsabb utas biztonsági ellenőrzést jelent. Az FTL bevezetése nem jelenti azt, hogy bármiben is könnyítenének a biztonsági ellenőrzés szigorúságán. Annyiban mindenképpen előnyös, hogy az utasok gyorsabban átjuthatnak a SkyCourtba és élvezhetik a vásárlás vagy bárok nyújtotta előnyöket, illetve rövidebb idő alatt juthatnak el a repülőgépek beszállító kapuihoz.

Marianna Szoke

Las Vegas, NV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.