Öltözködési hibák

summer-fashion-mistakes-of-men1Talán a 90-es években még elviselhető volt, de ma már nagyon cikinek minősül: fehér zokni szandállal. Bizony ám, ez egy klasszikus hiba – és a legrémisztőbb is. Ha felveszel egy nyitott lábbelit, akkor felejtsd el a zoknit!  Ha mégsem tudsz megválni ruhatárad e nemes eleméről, de mindenképp valami könnyűt szeretnél hordani – részesíts előnyben a rövidszárú bokazoknit, perforált sportcsukát vagy vékonybőrű mokaszin cipőt.  Fehér zoknit kizárólag sportcipővel viselj.

 

A nadrágzsebek a kisebb dolgoknak van „kitalálva”, úgy, mint némi aprópénz, esetleg egy nagyon vékony pénztárca, illetve ugye a kezeidet kényelmesen „pihentetheted” a zsebeidben járás vagy várakozás közben. Nem arra való, és egyenesen gusztustalan, ha tele pakolod őket vastag pénztárcával, több hónapos vásárlási blokkokkal, kulcsokkal, telefonnal, névjegykártyákkal. A túlpakolt zsebek visszataszítóak, ha már azt veszed észre, hogy túl sok a személyes dolgod a zsebeidben, ideje egy kisebb férfi táskát vásárolnod, és azt hordanod magaddal. Elegánsabb is, és kényelmesebb is.

 

Sajnos sok férfi nem figyel oda arra, hogy a cipőjük harmóniában legyen a ruházatukkal. Sokszor képesek felvenni egy barna cipőt egy fekete nadrággal. Fekete öltönyhöz fekete cipőt, szürke öltönyhöz fekete cipőt, barna öltönyhöz barna cipőt viselj. Figyelj továbbá a színek megfelelő kombinációira is.

 

Vitathatatlan, hogy a sokszínű külsőd jobban vonzza a figyelmet. De egyáltalán nem azt a figyelmet, amit szeretnél. Bármilyen stílust is választasz, korlátozódj maximum három alapszínre, és ezeket főleg egyszerű dolgok alkossák. Hogy képben legyél a színek párosításával, használd a színkört. Az ellentétesen elhelyezkedő színek tökéletesen illenek egymáshoz (pl. a kék és a narancs), de azért érdemes megfelelően adagolni őket. Ami viszont az egymás mellett elhelyezkedő színárnyalatokat illeti (pl. piros és rózsaszín) – nem mindig sikeres az együttes alkalmazásuk.

 
hatizsak

Iskolás korban az embernek természetesen a legelőnyösebb és legpraktikusabb viselet a hátizsák. Amikor több kg mennyiségű könyvet és füzetet kell hordani, akkor egészségügyi szempontból is (a hátizmok és a derék megfelelő terhelése védelmében) ezt ajánlott viselni. Amikor azonban már felnőtt férfi vagy, és mondjuk, még öltönyt is viselsz, a legnevetségesebb, ha a kedvenc hátizsákodat cipeled. A személyes dolgaid részére vásárolj egy kellemes bőr táskát (kisebbet vagy nagyobbat, igényeid szerint), és a hátizsákot hagyd meg a hétvégi sportos kiruccanásokhoz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*