A nagy illatválasztó

Bujaság és elegancia lengte be a folyosót, a puha szőnyegen vadmacska léptei dobogtak sejtelmesen. A férfi reflexszerűen hunyta be szemét, átadva az irányítást ösztöneinek. Mély lélegzetet vet: hagyta, hogy megtöltse tüdejét a vágy bódító esszenciája. Mágnesként vonzotta az ismerős illat. Sietve követte végig a folyosón, át a nappalin, fel a lépcsőn, egészen a hálószobáig, hogy végre karjaiban tartva súgja a Nő fülébe: – Hiányoztál!

A vonzalom, a szerelem, szimpátia… csak néhány azon misztériumok közül, amely szaglásunkhoz köthető. Emlékeket, embereket kötünk  illatokhoz; szaglásunk és érzelmeink között lévő kapcsolat egy olyan megfoghatatlan varázs, ami körüllengi egész életünket. Valószínűleg mindenki pontosan tudja melyek azok az illatok amiket imád: van, aki a frissen nyírt fű, mások a frissen sült almásrétes illatáért bolondulnak, de ha parfümre gondolunk a saját illat megtalálása egyáltalán nem egyszerű.

Kezdve a sejtelmes üvegcsék formáját kutató tétova érintésektől, a papírcsíkra fújt először meggyőző, majd a csuklóra permetezve inkább felkavaró aromán át, egy parfümériába lépbe önmagunkkal játszunk barkóbát: kellemes, túl sok, kevés, ez én vagyok, vajon neki tetszik-e majd…?!

Íme egy rögtönzött “illatszemélyiség” határozó, avagy ki-kicsoda az illatok világában?

Miss Austin – A rózsák hercegnője

Verhetetlenül romantikus alkat. Porcelán bőrén selyemként csillog az áttetsző púder és rózsa, némi jázminnal keverve. A klasszikus udvarlás híve, értékeli, ha a férfi lesegíti a kabátját, kinyitja előtte az ajtót és egy szál rózsával várja… egy romantikus piknikkel pedig végleg le lehet venni a lábáról.

Miss Destiny – Az érzéki lady

Csupa tűz és bujaság: nyomában szantál, pézsma és keleti fűszerek egyvelege fülledt éjszakák emlékét idézi. Fürdik a nőiességében, élvezi, ahogy a férfiak körülrajongják és bátran játszik a tűzzel. Nehéz meghódítani, de a latin ritmusok és egy különleges vacsora jó kezdet lehet.

 

Miss Crazy – A bolondos nőci

Rafinált mégis könnyed bája elbűvöl mindenkit. Mindig rohan, késésben van, de képtelenség rá haragudni. Gyömölcsösen friss, enyhén édeskés lendülete trópusi szellőként söpör végig környezetén. Imád a szabadban lenni, kézenfogva görkorizni és napsütésben fagylaltozni.

 

Miss Business – A sikkes üzletasszony

Higgadt, kimért és precíz. Megjelenése mindig kifogástalan, stílusa letisztult. Jelenléte intenzív, illata határozott, mégis lágy: tiszta, mint a forrásvíz, citromosan fanyar utóízzel. Zsúfolt, precízen koordinált hétköznapjait, könnyed szombat esti koktélozással, üde beszélgetéssekkel kompenzálja.

 

Mrs Perfect – A szelíd amazon

Minta feleség, minta anya… Miközben meggyes pitéje receptjéért könyörög a fél kertváros és fantasztikus virágos kertje messze földön híres, ő nem felejtkezik el nőnek lenni: meleg vacsorával várja férjét, majd szexis fehérneműt húz és a szelíd gyönyvirág illatot hipnotikus ylang-ylangra váltja.

Koós Petra

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.