Dominikai bevándorló vitte el az amerikai lottó nyereményt

Egy 44 éves, ötgyerekes dominikai bevándorló nyerte meg az amerikai Powerball lottó 338,3 millió dolláros (csaknem 80 milliárd 320 millió forintos) jackpotját.

Pedro Quezada, aki egy bodegavendéglő tulajdonosa a New Jersey állambeli Passaicban, a csillagászati összeget a családjára akarja költeni – közölte kedden az amerikai média. Ha a nyertes úgy dönt, hogy egy összegben – és nem éves járadékként, részletekben – veszi fel nyereményét, akkor bruttó 221 millió dollárt kap, ami az adók levonása után mintegy 152 millió dollárt (több mint 36 milliárd forint) jelent majd.


A Powerball jackpotját február eleje óta most először vitték el. Akkor a virginiai Dave Honeywell 217 millióval robbantott kasszát. A Powerball eddigi legnagyobb nyereményét, 587,5 millió dollárt tavaly novemberben egy missouri és egy arizonai játékos megosztva nyerte meg. Az egyetlen szelvénnyel elnyert legnagyobb jackpotot, 365 millió dollárt egy húsgyári csomagolóüzem nyolc munkása vitte el, 2006 februárjában.

A Powerballt az Egyesült Államok 42 államában, valamint a szövetségi fővárosban és az amerikai Virgin-szigeteken árusítják. Annak az esélye, hogy valaki eltalálja az 5+1 nyerőszámot 1 a 175 millióhoz.

Forrás:MTI

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*