Latin-Amerika fesztivál Budapesten

Latin-Amerika gasztronómiájával, boraival, irodalmával, filmművészetével és táncaival ismerteti meg a látogatókat péntektől vasárnapig a budapesti Fogasház Szüreti és kulturális kalandozások Latin-Amerikában elnevezésű, ingyenesen látogatható fesztiválja.

A Chile Wein Import Magyarország, a Latin-Amerika Társaság és a Fogasház által rendezett eseménysorozat célja, hogy színesebb képet adjon Latin-Amerikáról. A március végi időpont sem véletlen, ugyanis a déli féltekén, így Argentínában és Chilében is, ekkor zajlik a szüret.

A háromnapos rendezvény teljes ideje alatt látható lesz Kaszab Zsuzsa újságíró, a latimoport.hu főszerkesztőjének fotókiállítása és Patricio Baeza Barrera chilei festőművész Chile a lelki szemeimmel című tárlata a Fogasházban. Irodalmi és ismeretterjesztő előadások segítenek abban, hogy a közönség megismerkedhessen a kontinensre jellemző gondolkodásmóddal, a földrész társadalmaival, illetve képet kaphasson arról, mi foglalkoztat ma egy latin-amerikai költőt, írót.

A Latimo Egyesület, a budapesti Cervantes Intézet és Chile, Ecuador, Kuba, Mexikó, valamint Venezuela magyarországi nagykövetsége által is támogatott rendezvény során Magyarországon még egyáltalán nem, vagy csak rövid ideig látható – magyar felirattal ellátott – filmekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, Emiliano Romero argentin rendező például maga küldte el Vakondok című filmjét a fesztiválra.A Central European Wine Institute szombaton rövid bemutató keretében ad átfogó képet Dél-Amerika dinamikusan fejlődő bortermeléséről. A fesztiválhoz kapcsolódó vásáron Dél-Amerika számos különleges és jellegzetes terméke is megtalálható lesz. A rendezvény részletes programjait annak Facebook-oldalán találhatják meg az érdeklődők.

Forrás:MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.