Elsüllyedt egy ház Floridában

A házban keletkezett és kívülről nem látható víznyelő 9 méter átmérőjű és helyenként 30 méter mély. (Fotó:MTI)

Nem csak lebontják Jeff Bush házát, akit  hálószoba-bútorostul elnyelt a föld, hanem szomszédait is kitelepítik.

Jeff Bush házát lebontják a Florida állambeli Seffnerben, miután két nappal korábban a 37 éves férfi hálószobája alatt megnyílt egy víznyelő, és elnyelte. A házban keletkezett és kívülről nem látható víznyelő 9 méter átmérőjű és helyenként 30 méter mély, ezért a helyi hatóságok úgy döntöttek: el kell hagyniuk otthonukat a szomszédoknak is, mert a víznyelő minden bizonnyal egyre nagyobb lesz, így több otthon és emberélet kerülhet komoly veszélybe.

Az utcában több házat már lezártak, és vizsgálják a területet, mert a szakértők szerint a víznyelő miatt a talaj instabil. Az állam földtani sajátosságai miatt Floridában gyakran alakulnak ki víznyelők. A rendőrség szerint a 37 éves Jeff Bush valószínűleg életét vesztette. A férfi valamivel éjfél előtt a fivére, Jeremy nevét kezdte el kiáltozni, aki néhány másodperc alatt a hálószobában termett, és a padlón keletkezett lyukba vetette magát, de már nem tudott segíteni. Jeff Busht elnyelte az iszapos víz, a nyakig sárba süllyedt testvérét pedig a helyszínre érkező seriffhelyettes mentette ki.

A házban keletkezett és kívülről nem látható víznyelő 9 méter átmérőjű és helyenként 30 méter mély. (Fotó:MTI)

“Egy nagy robajt hallottam, mintha autó rohant volna bele a házba. Mire beértem a szobába, már csak a matracát láttam” – mondta Jeremy Bush könnyek között egy helyi tévécsatornának.

Forrás:MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*