Komornyikokat képeznek Olaszországban

Azonnali állást ígér az a milánói tanfolyam, amelyen hivatásos komornyikokat képeznek. A 15 férőhelyes és nem is olcsó kurzusra tízszeres túljelentkezéssel válogatják ki a legjobbakat Milánó és Európa egyik legjobb luxusszállodájában, a Hotel Seven Starsban.

Elisa Dal Bosco, az AIM elnökhelyettese elmondta: a náluk végzett komornyikokat az egész világon keresik: magánlakásokba, kastélyokba, luxushotelbe, jachtokra, óceánjáró hajókra hívják őket dolgozni. Komornyikot bérelni is lehet, akár egy napra is. Kiemelte: a komornyik nem összetévesztendő az inassal vagy a takarító személyzettel. A komornyik ura otthonát és mindennapi életét profin menedzseli, fő erénye továbbra is a diszkréció és a szűkszavúság, s munkaadója akaratát pár szóból is kitalálja.

A tanfolyam előfeltétele 18-65 év közötti kor, legalább egy idegen nyelv ismerete, étel-italkészítési ismeretek, csoportmunkára való készség. A tanfolyamra bejutó 15 szerencsés október-december között négy hétvégén tanul komornyiknak, ezt harmincnapos gyakorlati képzés követi. Mindezért a tanulóknak fejenként 3500 eurót kell fizetniük. A tavaly végzett komornyikok már dolgoznak, a fizetésük pedig a napi 500 eurót is elérheti.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.