Bivalyvadászat Zambiában

Minden vadász álma egyszer Afrikában kipróbálni tudását, olyan egzotikus állatok trófeáit megszerezni, amelyet hazájában legfeljebb állatkertben vagy a szomszéd vadász falán láthat. Ez az álom ma már nem elérhetetlen. Kovács Zoltán irodája a Dél-afrikai Köztársaság három tartományának több területén szervez vadászatokat, illetve igény szerint a szomszédos államokban (Namíbiában, Botswanában) is.

Kovács Zoltán  már több mint 11 éve szervez vadászatokat kizárólag magyar vendégek részére. Mivel Dél-Afrikában is él, ezért a leggyorsabban és vendégei igényeinek legmegfelelőbben tudja kialakítani a programot. Ennek érdekében folyamatosan keresi az új lehetőségeket és frissíti ajánlatait.

A görögök közt közhelynek számít, hogy “Afrika mindig tud valami újat nyújtani” ­ mondta Plinius már az időszámításunk utáni első században. A mondás ma is igaz, és akkor is igaz, ha a földrészt leszűkítjük egyetlen országra, Dél-Afrikára.

Ez az ország a múlt emlékeinek varázslatos tárháza: itt, a szavannákon élt a mai ember őse abban a növény- és állatvilágban, ami napjainkig alig változott; itt, a Fokföldön kötöttek ki a XV. század második felében az európai felfedezők, akik az Indiába vezető utat keresték; itt, a Tábla-hegy lábánál alapították meg a hollandok azt a települést, amely élelemmel és friss vízzel látta el hajóikat, s amelyből a mai Fokváros felvirágzott; itt, ezen a földön vívták a fehér telepesek élet-halál harcukat a fekete őslakossággal, majd a britekkel a búr háborúkban; itt, ennek a földnek a mélyén bukkantak rá a mesés gazdagságot rejtő gyémánt és arany lelőhelyekre.

S mi minden szépséget talál e földön az, akit nem a történelem emlékei, hanem a természet csodái vonzanak! A Tábla-hegy s az asztallap simaságú tetejéről nyíló pazar kilátás; a Jóreménység fokát ostromló vad hullámok; az Agulhas fok vízválasztója, ahol az Atlanti és a Csendes óceán habjai összeölelkeznek; az ország belsejének kopárságukban is szépséges hegyei; a Fokföld szelíd, szőlőskertekkel borított lankái; a fynbos, a növényvilágban a dinoszauruszoknak megfelelő korú virágok szőnyegeit a lábunk elé terítő mezők; a Kruger Park gyors antilopjai és lusta vízilovai, vérengző oroszlánjai és szelíd zsiráfjai mind-mind szívet gyönyörködtető, sokszor lélegzetelállító látvánnyal örvendeztetik meg hódolóikat.

afrikaivadaszat@tvn.hu

zoltankovacs69@ymail.com

Ha személyesen szeretné a kapcsolatot felvenni Kovács Zoltánnal, kérem hívja a következő telefonszámot.

00-27-83-5475-071

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.