Egy lövést hallottak, majd lángba borult a ház

Végzett magával a kommandós akció közben kedden az az amerikai ex-rendőr  akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolása miatt kerestek a hatóságok.

Az ex-rendőr, Christopher Jordan Dorner a dél-kaliforniai Big Bear Lake település környékén, egy viskóban barikádozta el magát, amelyet a rendőrök körülvettek, majd kommandósok megrohamoztak. A név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szerint az akció résztvevői odabentről egy lövést hallottak, majd közvetlenül ezután a ház lángba borult. A rendőrök a tűzoltás befejezését várják, hogy átkutathassák a romokat, és kiemelhessék, azonosíthassák Dorner holttestét.

Dorner, akit hat napon át hiába keresett a rendőrség, kedden (helyi idő szerint) betört egy házba Big Bear Lake településen, megkötözte az ott lakó párt, s a terepjárójukkal próbált a térségből elmenekülni. A San Bernardino megyei seriffi hivatal szerint a rendőrség az autólopással kapcsolatos bejelentés nyomán vette üldözőbe a nagy erőkkel körözött Dornert. A magát végül egy viskóban elbarikádozó férfi a hatóság embereivel vívott tűzharcban megsebesített két seriff-helyettest, akik közül az egyik a kórházba szállítás után meghalt. A konfrontáció során több száz lövés dördült el – írta Pogár Demeter, az MTI washingtoni tudósítója. Los Angeles polgármestere vasárnap egymillió dollárt ajánlott fel annak, aki a feltételezett rendőrgyilkos nyomára vezeti a hatóságokat, a rendőrséghez azóta mintegy ezer bejelentés érkezett.

A rendőrségtől elbocsátott, 33 éves Dorner “nem hagyományos és aszimmetrikus háborút” hirdetett volt kollégái és családtagjaik ellen, mert állítása szerint a testületnél derékba törték a karrierjét. A férfit a rendőrség szerint azért bocsátották el, mert bizonyítást nyert, hogy hamis tanúvallomást tett. Azóta többször is eredménytelenül próbált visszakerülni a testületbe. Február eleje óta Dorner egy rendőrrel, valamint egy volt kollégájának két hozzátartozójával végzett, további két rendőrt pedig megsebesített.

 

Forrás:MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*