Egy férfi nem divatozik

Koós Petra Stílustanácsadó rovata:

Fájdalmas arccal, ült le a hatalmas fotelbe. Mellette 5-6 csillogó színes papírtáska, lehet 7 is már nem számolta. Türelem… – mondogatta, magában. Végre a függöny kinyílt és ott állt Ő… a tizedik (látszólag) ugyanolyan farmerben.
– Na, milyen? Nem túl lapos a fenekem benne?
– Nem… – a fogaskerekek őrült tempóban kattogva próbáltak valami okosat, frappánsat kicsikarni magukból, hiába – … de talán az előző jobb volt?!
-Melyik előző? Szóval nem tetszik! Igazad van, nézzünk még szét. – a függöny karikák, mint guillotine a nyakon, éles hanggal csapódtak a próbafülke falán. Újabb “kudarc”, kezében immár 8 színes papírtáskával kísérte tovább a divatra éhes csúcsragadozót.

Szögezzük le: az egyik legrosszabb dolog, ami egy pár életében történhet az a közös ruha vásárlás. A két nem szempontjai, módszerei ugyanis annyira szöges ellentétei egymásnak, hogy még a legszerelmesebb pillanatokban sem sülhet ki jó belőle. Míg a nő, képes az egész várost bejárni a “non plus ultráért” tűsarkakon, a férfi  a praktikumot, a kényelmet keresi. Stratégiája a “célpont bemérve”: ami egyszer bevált, azzal most sem nyúlhat mellé és a szezon máris le van tudva…  A legtöbb férfi számára a divat, a vásárlás a kínok-kínja és egyébként is egy pasi nem divatozik!

De azért álljunk meg egy pillanatra. Ha a Férfiak elvárják a Nőtől, hogy mindig csinos legyen, hogy igenis “tegye oda magát” egy randin, sőt otthon is, akkor a Nők is jogot formálhatnak egy stílusos Férfire, nemde?! Divatpiperkőcnek lenni valóban nem férfias, de egy stílusos férfi  szédítően vonzó tud lenni. Amikor belép és pusztán attól, hogy cipője szolidan harmonizál a finom ugyanakkor határozott kidolgozású övvel, ahogy a kifinomult mégis erőt sugárzó öltözékének minden egyes darabja visszafogottan, de nagyon is tudatosan ölelésre hív…  szinte áramütésként hasít a levegőben a feromon. Ugye nem tévedek, hogy titkon minden Férfi erről álmodik: pusztán megjelenésével elszédíteni a Nőket, hogy azok kéjtől borzongva keressék társaságát…?!

Továbbra sem a ruha teszi az embert, de nem mehetünk el a tény mellett, hogy a mai világban a megjelenés személyiségünk része. A moziban poén a szegény, szerencsétlen flótás, ahogy három számmal nagyobb ruhákban, szandálban, zoknival hódít, az egyetlen bibi, hogy 30-40 évesen még mindig szűz…. Ezért másfél óra után már a nagyvásznon is macsót faragnak belőle vagy legalábbis melegítő helyett öltönyt adnak rá.

Mitől lesz stílusos egy férfi? Íme a szigorúan Nők részvételével készült panelcsoportos kutatások eredménye:

  • A borosta macsós, de azért nők többsége sima archoz szeret hozzábújni…ugyanakkor ismerünk olyan kivételes arcéllel megáldott férfiegyedeket, akiket egy körszakáll varázsol szívtipróvá.
  • Bár a gyengébbik nem, amolyan röntgent szemmel, egyetlen pillanat alatt az utolsó apró részletig feltérképezi  a férfi egész megjelenését, ami biztosan megragadja tekintetüket az egy markáns órával kiegészített ápolt kéz (azaz kijelenthetjük egy ápolatlan kéz bizony cikibb, mint a manikűr!) … és egy jól szabott nadrágba bújtatott csinos fenék (edzésre fel!).
  • A fehér zokni a stílus és nők réme… – az egyik leghatalmasabb baki, amikor a boka vonalánál egy frottír darab vicsorog – röviden fehér zoknit egyedül sportcipővel szabad párosítani…leginkább sportoláshoz. FIGYELEM: a szandál és zokni párosítása felér egy öngyilkos merénylővel: viselője nyomában csend és pusztulás…
  • Nem kell mindig úgy kinézni mintha skatulyából húztak volna ki, de a megszokott farmerek mellé szerezz be egy-két laza szövetnadrágot, lezser zakót. Hétköznap dobd fel egy pólóval, akár egy bakancs is jól mutat hozzá, míg vacsorához garbó és egy hasított bőr félcipő félistent farag belőled.

+1 sármos kiegészítő, amit soha nem felejts otthon: intelligens, stílusos humor – mindenek felett.

Koós Petra
Style of Smile Stílus- és életvitel tanácsadás

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.