Kaliforniai a világ legtetováltabb asszonya

A kaliforniai Julia Gnuse már elmúlt 55 éves és a Guinness Book 2012-es kiadása szerint ő a világ legtetováltabb asszonya. Nők közül is van, aki bevállalja. Bár Julia Gnuse-t nem éppen a hatalmas tetoválás iránti szeretete hajtotta. Júlia egy ritka bőrbetegségben szenved, hivatalos nevén bőrporphyriában.

Ennél a betegségnél felléphet fényérzékenység és a törékeny bőrön hólyagok jelennek meg, melyek aztán kisebesednek. A hölgy pedig , valószínűleg úgy gondolta, hogy ha már segíteni nem tudnak rajta , legalább esztétikailag mutasson jobban. Az ötletet egy plasztikai sebész barátjától kapta, igaz ő eredetileg azt javasolta, hogy a hólyagok által okozott hegeket tetováltassa, olyan színűre, mint a bőre. E helyett azonban egy polip került a lábára, majd ezt követte még 400 minta. Így röpke 10 év alatt sikerült festéket vinni a bőre 95% -ára. Ezzel pedig még a Guiness Rekordok Könyvében is kapott némi helyet.

Bár léteznek gyógyszerek az állapot normalizálására, ezek hosszú távon vaksághoz vezethetnek. Gnuse nem akart kockáztatni. Másrészről ismerte saját rossz szokását, tudta, hogy képtelen lesz megállni, hogy ne nyomkodjon meg bármit, ami a bőréből nőtt ki, és eredetileg nem ott volt a helye. Ezért kitalálta, hogy nyomkodási késztetésének kivédésére, valamint a már megszerzett sebhelyek elfedésére inkább rajzokkal boríttatja be a bőrét. Az első tetovált minta egy polip volt a lábszárán. Húsz év telt el azóta, és mivel a nő betegsége folyamatosan gondoskodott a hólyagokról és a sebhelyekről, a minták felülete is folyamatosan nőtt. Most legalább 400 rajza van, amelyek szinte egyetlen nagy freskóvá olvadnak össze. Teste lefedettségéből természetesen az arca sem lóghat ki.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*