Magyar mangalica Amerikában

Az Egyesült Államok engedélyezte a magyar tenyésztésű mangalica amerikai importját. Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete elmondta: az amerikai mezőgazdasági minisztérium két hónappal ezelőtt született döntésének eredményeként immár 20 tonna magyar mangalicára érkezett rendelés az Egyesült Államokból. 

Eleni Tsakopoulos emlékeztetett: korábban az amerikai fogyasztók csak osztrák vagy német tenyésztésű mangalicához juthattak hozzá, illetve attól a néhány hobbitenyésztőtől vásárolhattak, akik helyben foglalkoznak ezzel a fajtával. Elmondta: most már Magyarországról is – nemcsak feldolgozott formában, hanem húsként is – lehet majd az Egyesült Államokba exportálni a hungarikumnak számító sertésfajtát.

A nagykövetasszony kiemelte, hogy azok, akik a külkereskedelemmel foglalkoznak, általában a siker jelének tekintik, ha az amerikai piacon széles körben tudják értékesíteni termékeiket. Ez egy olyan nagy és fontos piac, ahol nemzetközi közönségnek lehet reklámozni a termékeket – tette hozzá.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*