Big Game

A Super Bowl a legnagyobb sportesemény az Egyesült Államokban, ma már nemzeti ünnepnek számít. Az utcák, a boltok hirtelen kiürülnek, az emberek house party-kat tartanak, a tipikus „Super Bowl ételük” a pizza, és a ropogós csirke szárnyak.

Itt Las Vegasban már megszokott a milliós ember tömeg a belvárosban, tegnap azonban olyan érzésem volt, mintha hirtelen megszűnt volna a turista forgalom. Nos, nem szűnt meg, sőt! Rengetegen utaztak erre a városba, a Super Bowl hétvégére. Február 3.-án nem csak az USA-ban, de világszerte több, mint 100 millió ember kísérte figyelemmel a „nagy játékot” (ahogy az amerikaiak becézik e sporteseményt).


A New Orleansban megrendezett 47. mérkőzésen az NFL Baltimore Ravens és a San Francisco 49ers játszott egymással. A vasárnapi Super Bowl-nak több érdekessége is volt. Ez volt az első olyan döntő, ahol két testvér irányította a két csapatot. Jim Harbaugh jól ismert NFL-es játékos volt, miután befejezte a játékot edző lett. Bátyja, John Harbaugh viszont sosem volt profi játékos, ő mindig is segédedzőként dolgozott, mire végül megkapta az első NFL-es munkáját.

A félidőben már elmaradhatatlan „Half Time Show” – ban Beyonce lenyűgöző műsorával szórakoztatta a közönséget. A Rawens 22 ponttal vezetett, de egy 36 perces áramszünet megállította az Lewisék lendületét. Ez a kényszerszünet nem tett jót a Rawens-nek, mert a 49ers hihetetlen energiával feltámadt, azonban csupán 3 pontra tudta csökkenteni a különbséget. Ray Lewis és a Baltimore Ravens is második bajnoki címét gyűjtötte be, és a védő legenda így elmondhatja magáról, hogy a csúcson fejezte be illusztris pályafutását. A Baltimore második Super Bowljában is képes volt győzedelmeskedni, míg a San Francisco először kapott ki nagy döntőben öt siker után.

Marianna Szőke, Las Vegas

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*