Több milliós per a légitársaságok ellen

Magyarországon halt meg az a magyar származású, de Bronx-ban élt nő, akinek a hazautaztatásában való segítséget három légitársaság is elutasította.

Soltész Vilma (56) és férje Soltész János tavaly októberben látogatták meg Magyarországon élő rokonaikat.  A több mint 400 font, azaz 280 kg –s nőnek, aki egyébként cukorbeteg és mozgás sérült is volt – a tengerentúlon még súlyosabbá vált az állapota, és orvosa javaslatára azonnal vissza kellett volna térnie kezelésekre az Egyesült Államokba.

A reptéren sem a KLM, sem a Lufthansa, sem a Delta Airlines nem vállalta az asszony szállítását, mondván, hogy nem tudják őt „biztonsággal beemelni” a repülőgépbe. A házaspár kétségbe esetten keresett más megoldást, de mire megkapták volna a segítséget az asszony meghalt.

„Este lefeküdünk aludni, de ő már nem kelt fel soha többé. Ő volt az életem” –mondta az elkeseredett férj. A megpróbáltatásaik során felvetődött a kérdés, vajon a nőnek a fennálló súlyos egészségügyi állapota mellett javasolt a repülés, vagy sem. Az orvosok szerint igen, sőt, ajánlott hazatérnie.

„Ha bármi kétség is felmerült volna az orvosokban, biztosan nem akarunk hazamenni, hanem maradunk Magyarországon és azonnal megkezdjük az orvosi kezeléseket. De ők bátorítottak, hogy utazzunk vissza az otthonunkba.”-mondta Soltész János az elhunyt nő férje. Soltész János 6 millió dollárra perli a repülőtársaságokat, azok súlyos gondatlansága miatt, mely az asszony halálát okozta.

-Az eset nagyon egyszerű a számomra. A légitársaságok meg voltak bízva egy munkával, amit nem tudtak teljesíteni, sőt szánalmasan megbuktak.  – mondta Dr. Ronai Péter, Soltész János ügyvédje.

A KLM, a Lufthansa, és a Delta Airlines egyöntetűn azt állítják, hogy bár ők mindent megtettek, Soltész Vilmát a fizikai állapotára való tekintettel, lehetetlen volt biztonságosan a fedélzetre felvinni.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*