Nem vitték el a hatalmas aranyrögöt

Kétmillió dollár összértékű drágaköveket és aranyrögöket loptak el egy kaliforniai múzeumból. Legalább két, csákánnyal felfegyverkezett csuklyás rabló hatolt be az ásványi kincseket bemutató mariposai múzeumba, és megfenyegette az intézmény dolgozóit. Senkit sem bántalmaztak, de elvittek kétmillió dollárt érő drágakövet és aranyrögöt – közölte a múzeum.

Az intézmény büszkeségének számító hatalmas, 6,35 kilogrammos színarany rögöt azonban nem tudták elvinni. A rablók meg akarták kaparintani az aranyláz idején talált, Fricot Nugget névre keresztelt hatalmas aranyrögöt is, de közben beindult a riasztórendszer, ezért ott kellett hagyniuk a rendkívül értékes leletet. Mire a rendőrség a helyszínre ért, már kereket oldottak. A kaliforniai rendőrség keresi a tetteseket.


A mariposai múzeumban több mint 13 ezer kiállítási tárgy van. A rablás után a múzeumot bezárták, hogy felmérjék a kárt. Az intézmény számára nagyon rosszkor jött a bűncselekmény, mert a hatóságok takarékossági okok miatt amúgy is a bezárásra ítélt múzeumok listájára tették.

Forrás:MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*