Dél-Kalifornia legnagyobb magyar társasági eseménye

Szombaton este került megrendezésre a 46. Cserkészbál Los Angelesben. A Marriott Hotelben az első bálozók gyönyörű tánca nyitotta meg Dél-Kalifornia legnagyobb magyar társasági eseményét. A Cserkészbál a város legszebb, legrangosabb magyar eseményei közé tartozik.

Kálmán László főkonzul rövid beszédben köszöntötte a résztvevőket és a vendégeket. A főkonzul Varga Gizella, Hefty Frigyes, Halloran Anette, Halloran Michelle és Sárvári Sebastian részére a Magyar Cserkészet Kimagasló Személyisége elismerő oklevelet adott át.

A vendégek között magyarországi parlamenti delegációt üdvözölt a főkonzul. Ertsey Katalin az LMP, Gulyás Gergely a FIDESZ, Harangozó Tamás az MSZP és Rétvári Bence a KDNP képviselője találkozott a helyi magyar közösséggel. A Kárpátok néptánc-showja után Sapszon Bálint és Együttese hajnalig a táncparketten tartotta a táncoslábú fiatalokat és örök ifjakat!

A magyar cserkészet 1958 óta szépen meggyökeredzett. Nem csoda, hogy cserkészeink – életkortól függetlenül – ott tevékenykednek mindenütt, legyen az a Kodály kórus, Magyar Színkör, Magyar Ház, a Kárpátok, valamelyik magyar templom vagy nemzeti emlékünnepély.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*