Visszaadja amerikai állampolgárságát Tina Turner

A világhírű 73 éves énekesnő Tina Turner  1995-ben a svájci Küsnacht városába költözött. Imádja Svájcot, szerinte nincs jobb hely ahol eltudná képzelni életét.

Az amerikai popdíva nem az adóelkerülés miatt költözött a Zürichi-tó partján fekvő, festői alpesi kisvárosba, Küsnachtba, hanem mert élettársát, Erwin Bachot, egy német lemezcég vezetőjét oda helyezték át a főnökei.
“Boldog vagyok, otthon érzem magam Svájcban. Nem is tudok jobb helyet elképzelni, ahol élhetnék” – nyilatkozta az Anna Mae Bullock néven született, 73 éves énekesnő a Blick című svájci lap pénteki számában. A Zürichsee-Zeitung értesülése szerint a díva már letette a vizsgát a helyi állampolgári ismeretekből.

Tina Turner elárulta: azért szereti az országot, mert garantálja a magánélet szentségét. A sztár, akinek olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Private Dancer, a Simply the Best, a What’s Love Got to Do With It?, a Goldeneye vagy a We Don’t Need Another hero, a 2008-2009-es turnéja után vonult vissza. Jelenleg a zürichi kanton zöld jelzésére vár, de a svájci állampolgársághoz a szövetségi hatóságok hozzájárulása is szükséges. Fél éven belül kaphatja meg az állampolgárságot. Szóvivője elmondta, hogy az énekesnő rendezni szeretné státusát, és ha megkapja a svájci útlevelet, a Blick szerint visszaadja amerikai állampolgárságát. Erre azonban semmi sem kötelezi, a svájci törvények értelmében ugyanis több útlevele is lehet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*