A Golden Glob vendége volt Magyarország főkonzulja

Január 13.-án rendezték Beverly Hillsben a 70. Golden Glob díjkiosztó gálát. Tíz év után, először vett részt Magyarország Los Angeles-i főkonzulja a rendkívül rangos nemzetközi, filmszakmai eseményen.

Kálmán László főkonzul gratulál Ben “Géza” Afflecknek a Golden Globe díjas Argó című film rendezőjének.

A gála házigazdája a két közkedvelt komika, Tina Fey és Amy Poehler volt, akik aSaturday Night Live-ban dolgoznak együtt, és a Bébi mama című 2008-as vígjáték főszereplői is voltak.  Dr. Kálmán László a Hollywood Foreign Press Association magyar tagja, Návai Anikó meghívásának tett eleget.

A legjobb drámai filmnek az iráni túszválságról szóló, Az Argo-akció című thrillert, a legjobb rendezőnek az alkotóját, Ben Afflecket választották. Köszönőbeszédében Affleck szimpatikusan azt mondta: “nem is érdekel, mi a díj, de amikor a nevedet ilyen nevekkel együtt olvassák fel, az elképesztő” – utalva arra, hogy Steven Spielberg, Ang Lee, Kathryn Bigelow és Quentin Tarantino voltak a jelölttársai.

Az Argo-akció
1979. Irán forrong. A Sah elmenekül, az utcákon hatalmas tömeg – a forradalom új, megjósolhatatlan változásokat ígér. November 4-én a feltüzelt tömeg megostromolja az Egyesült Államok teheráni követségét, és túszul ejti az ott dolgozó 52 amerikai diplomatát: az ő sorsuk, hosszú raboskodásuk és a megmentésükre szervezett katonai akció sokáig megtöltötte a világ újságjainak címlapjait. De valamiről senki nem beszél.

A követség feldúlása során hat amerikainak sikerül megszöknie, és elrejtőznie. Ám ők is és az otthoniak is tudják: csupán napok, esetleg órák kérdése, hogy a nyomukra akadjanak, és talán végezzenek velük. Az ellenséges, paranoid országban reménytelen a helyzetük. A CIA egy”beszivárgási szakértője”, Tony Mendez (Ben Affleck) előáll egy mentőakció tervével. A terv kockázatos és végrehajthatatlan. Olyan lehetetlen, hogy csak egy filmben vállalkoznának rá.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*