Szállás is jár a torkosoknak

A Torkos Csütörtök akcióban részt vevő éttermekbe már lehet asztalt foglalni az esemény weboldalán, ám a jelentkezés még korántsem zárult le: a kínálat napról napra bővül.

A magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra Farsangi Torkos Csütörtök néven idén kivételesen 2013. január 31-én kerül sor. Az éttermek mellett több mint hetven szálláshely kínál kedvezményes ajánlatot a Torkos Csütörtököt követő „hosszú hétvégére”. A Magyar Turizmus Zrt 2013-ban immár a 8. alkalommal szervezi meg a népszerű Torkos Csütörtök akciót. A jeles napra ezúttal azért nem a néphagyomány szerinti, a hamvazószerdát követő napon kerül sor, mivel az épp – az étterembe járás szempontjából szintén népszerű – Valentin (Bálint) napra esik.

Amint az online asztalfoglalás elérhetővé vált, bizonyos éttermek teljes kapacitását gyakorlatilag azonnal lekötötték a torkoskodni vágyók. A Magyar Turizmus Zrt. és a NetPincér korábbi sikeres együttműködésének köszönhetően az akció hivatalos weboldala továbbra is a www.torkoscsütörtök.hu (vagy www.torkoscsutortok.hu). Érdemes gyakran böngészni az oldalt, mert naponta 20-30 étteremmel bővül az akcióban részt vevők száma. Jelenleg több mint 560 étterem szerepel a Torkos Csütörtök adatbázisában. A kínálat széles: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig országszerte több száz étterem közül választhatnak az érdeklődő ínyencek.

Ezen a weboldalon zajlik az éttermek regisztrációja is: a szervezők egészen 2013. január 28-án 16 óráig várják az éttermek jelentkezését. Az akcióhoz azok a vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy helyben fogyasztó vendégeiknek 2013. január 31-én teljes nyitvatartási idejük alatt 50%-os kedvezményt biztosítanak az étel- és italfogyasztás végösszegéből. A regisztrált vendéglátóhelyeket és az akciót a honlapon kívül különböző médiafelületeken is népszerűsíti a Magyar Turizmus Zrt. A társaság és a METRO Kereskedelmi Kft. együttműködésének eredményeképpen a csatlakozott éttermek január 28. és 31. közötti vásárlásaik után – a megadott feltételek mellett – ajándékutalványt kapnak, amelyet február 11. és március 10. között válthatnak be bármely METRO áruházban. Amennyiben a megadott időszakban 4 különböző napon is vásárolnak, akár négyszer is részesülhetnek a kedvezményben. A részletes feltételekről és a kedvezmény pontos mértékéről szintén a honlapon lehet tájékozódni.

A Torkos Csütörtökhöz kapcsolódóan már nemcsak asztalt, hanem kedvezményes szállást is lehet foglalni. Az érdeklődők a Torkos Csütörtök hivatalos portáljáról is elérhetik az MT Zrt. www.itthon.hu oldalát, ahol a „Torkos szállásajánlatok” között is lehet válogatni, és az „utazási éhséget” csillapítani. A szálláshelyi akció célja a belföldi szálláshelyek vendégforgalmának növelése és a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználásának ösztönzése. Jelenleg több mint hetven szálláshely kedvezményes ajánlatai között lehet válogatni. A kezdeményezéshez mindazon szálláshelyek csatlakozhatnak – még 2013. január 18-ig – amelyek vállalják, hogy a Torkos Csütörtököt követő „hosszú hétvégére” speciális, kedvezményes ajánlatokat dolgoznak ki.

 

Forrás:turizmusonline.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*