Lövöldözés egy texasi főiskolán

Lövöldözés tört ki kedden egy texasi, Houston vonzáskörzetében található főiskolán, hárman megsebesültek, egy embert őrizetbe vettek.

A főiskola szóvivője és a Harris megyei seriffhivatal tájékoztatása szerint két, közelebbről meg nem nevezett személy között tört ki tűzharc. A lövöldözésben az egyik fegyveres és két diák megsebesült. A sérültek egyikének állapota válságos. Egy negyedik embert szívrohammal szállítottak kórházba. A tűzharc sebesült részvevőjét őrizetbe vették, a másik szökésben van. Szemtanúk szerint összesen féltucatnyi lövés dördült el a főiskola könyvtárának közelében. A CNN azt közölte, hogy az épületbe kommandósok hatoltak be.


A rendőrség egy időre körülvette az intézményt, a zárlatot azonban már feloldották. A történtek kivizsgálásába és a menekülő elkövető üldözésébe bekapcsolódtak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei is. Texas egyike azoknak az államoknak, ahol a legnagyobb az ellenállás a lőfegyverek beszerzésének és tartásának Barack Obama elnök által kezdeményezett szigorítása ellen. Az intézkedéseket annak nyomán dolgozta ki a kormányzat, hogy decemberben egy fegyveres 27 emberrel – köztük 20 kisiskolással – végzett a Connecticut állambeli Newtownban.

Demokrata politikusok kedden mind a képviselőházban, mind a szenátusban olyan törvénytervezetet nyújtottak be, amely tíz lövedékben szabná meg a magánszemélyek által birtokolt lőfegyverek tárainak felső kapacitását.

Forrás: MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*