A szépség forradalma:hollywoodi szemöldök

A sminkek a filmvilágnak legalább annyira főszereplői, mint maguk a színészek. Nem véletlen, hogy az Oscar díjak átadásakor az Akadémia sokat emlegetett tagjai a filmes maszkmesterekre is gondolnak, sőt sokszor egy film sikere nagyban köszönhető annak is, hogy a maszkmesterek milyen munkát végeztek.

Egy látványos smink ugyanúgy megmarad az emberek emlékezetében, mint egy szép helyszín vagy díszlet, még ha nem is olyan direkt módon. Az 1920-as évektől kezdve az éppen aktuális sminktrendeket elsősorban a filmipar és az ismert színésznők határozták meg, és ez a tendencia részben napjainkban is érvényben van.

A nagy hollywoodi sztárok persze idővel már nem elégedtek meg a tökéletes alakítással, a gyönyörű és egyedi smink a személyiségük részévé vált, olyan ismertetőjegy volt, akár egy emlékezetes filmszerep. A szemöldök formázásnak ez a módja valóban Hollywoodból származik. Ahol nem elégszenek meg a szemöldök szedésével vagy gyantázásával, csak úgy. Ezt a módszert szeretném én most meghonosítani Magyarországon is.

Amikor először látogat el hozzám a vendég a szemöldökének megformázásáért, akkor mindenek előtt az arcformájának elemzésével kezdem. Megkeressük benne az aszimmetriákat és törekszünk a helyes arányok szemléltetésére. Ez akár felfogható egy arc- stílus- tanácsadásnak is, ahol megállapítjuk, mi kiemelkedően szép egy arcban, mit érdemes még intenzívebben kihangsúlyozni és ez hogyan érhető el.

Majd megtervezem a professzionális smink pontos szabályai szerint a vendéghez legjobban illő, az arckarakterét a legjobban hangsúlyozó szemöldököt.
Ezután kiszedem a szemöldökét a megálmodott formára, majd bőrnyugtató krémmel leápolom. a környező bőrt, hogy könnyebben elmúljon az átmeneti pirosság, irritáció Amikor ez beszívódott, kiemelem a megalkotott formát a megfelelő helyeken highlight fénnyel. Ezek után a tömörítem a szemöldököt a kialakított formán belül a megfelelő színű porokkal.

Szemöldökformázás előtt

Szemöldökformázás után

A szemöldök szőrét a megfelelő irányokba fésülöm, amit egy speciális átlátszó gél segít tartósítani. Ezt követően a kész szemöldököt egy erre a célra használatos fixálóval rögzítem. Ekkor olyan nem várt eredményt kapunk, amin eddig minden vendégem megdöbbent, hisz csak szemöldök szedéssel, ezt képtelenség elérni.
Természetesen van mód elsajátítani ezt a technikát, hogy mindenki saját maga a hétköznapokban is alkalmazhassa. De sok vendégem továbbra is inkább rám bízza és akár heti rendszerességgel eljön újra formáztatni a szemöldökét, hogy az mindig tökéletes külsőt kölcsönözhessen neki.

Dévényi Natália
Okleveles professzionális sminkes és okleveles,
EU szakvizsgás, az Osztrák Iparkamara által is minősített kozmetikai tetováló
pinksmink.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*