50 milliárdot kapnak a Sandy által sújtott államok

Washington – Az amerikai képviselőház összesen 50,7 milliárd dollárt szavazott meg, a pénzből New York, New Yersey és Connecticut államok kapnak a legtöbbet.

Hosszas pártközi vita és a szavazás többszöri elhalasztása után több mint 50 milliárd dolláros segélyt szavazott meg a hurrikánból lett poszttrópusi ciklon, a Sandy által leginkább sújtott államok támogatására kedden este az amerikai képviselőház.

Az 50,7 milliárd dolláros segélycsomag elsősorban a három leginkább érintett állam, New York, New Yersey és Connecticut megsegítését célozza. A szenátus várhatóan jövő hét elején szavaz a segélycsomagról, és minden bizonnyal jóváhagyja azt. Barack Obama decemberben valamivel több mint 60 milliárd dollár támogatásért folyamodott a kongresszushoz a Sandy által legerősebben sújtott államok megsegítésére, a kongresszus két háza azonban a súlyos államháztartási hiány miatt lefaragott az összegből.

Korábbi becslések jóval nagyobb támogatást láttak szükségesnek. Egy november 29-én – a szupervihar után egy hónappal – ismertetett számításban még az szerepelt, hogy a poszttrópusi vihar által legerősebben sújtott három államnak összesen több mint 80 milliárd dollárra van szüksége a helyreállításhoz. A Sandy az Egyesült Államokban, Kanadában és a karibi térségben összesen 140 halálos áldozatot követelt, több százezer otthont és vállalkozást tett tönkre.

Forrás: MTI

World of Watches

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*