Egy szupermarket, ahol nem kell fizetni

A római Caritas új szolidaritási akciója keretében az olasz főváros szupermarketjeiben gyűjt élelmiszert, amit aztán saját üzleteiben átad a rászorulóknak.

Enrico Feroci, az olasz Caritas igazgatója mutatta be az új kezdeményezést január 15-én. Önkénteseik az Emmepiù üzlethálózat boltjaiban és a római bevásárlóközpontokban gyűjtenek alapélelmiszereket, amelyet a rászorulók a Caritas Emporio nevű üzletében vehetnek át. Az Emporio 2008 óta létezik Rómában: közepes méretű szupermarket, polcokkal, feliratokkal, bevásárlókocsikal. A Caritas központjai és a római plébániák küldhetik ide a rászorulókat, akik ingyenesen jutnak az alapélelmiszerekhez. 2011 óta van egy kisebb üzletük is Róma Spinaceto negyedében, ahová a déli városrészben élők fordulhatnak élelmiszerért. 2012-ben a két központ 1300 család élelmezését segítette.

Enrico Feroci így nyilatkozott a kezdeményezésről: „Szeretnénk érzékennyé tenni a családokat, hogy fogyasztásuk átgondolt legyen és osszák meg javaikat másokkal is – ez az Emporio egyik fő célja. A római szupermarketekben induló kezdeményezés abban akar segíteni, hogy a szolidaritás elterjedjen és szerteágazó legyen, mert egyre több családot és szociálisan hátrányos helyzetű embert érint a szegénység” – számol be a sajtótájékoztatóról a Zenit.

 

Forrás:
Magyar Kurír

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*