Házának küszöbét árulja egy brit család

Házának küszöbét árulja egy brit család, de nem azért, mert már csak ennyi maradt ingatlanjából, hanem, mert kiderült: rendkívül értékes a kőlépcső. 50 ezer fontot – 17,5 millió forintot – is megadhatnak érte, mert egy 1300 éves buddhista szentélyből való.

A 2 méter 40 centiméter hosszú gránittömb Srí Lankáról került brit földre. A sussexi ház a múlt század első felében egy brit teatermesztőé volt, aki jó ideig Srí Lankán – avagy Ceylonon – élt, ám hazatért, és nem üres kézzel. Ázsiai szerzeményeinek feltehetően a legsúlyosabb darabja lehetett a művészien megmunkált gránittömb, amelybe állatokat véstek a 800-as években a templomépítő szobrászok az élet szakaszait jelképezőn.

A házat birtokló család tagjai nem tudták, hogy milyen értéken tapodnak nap mint nap lábaik, a gránitot jórészt benőtte a moha, ám miután úgy döntöttek, eladják ingatlanjukat, jobban szemügyre vették a lépcsőt, letisztogatták és lefényképezték, a fotót pedig megmutatták egy árverési szakértőnek, akitől megtudták, hogy értéke kisebb vagyonnal felérő. A buddhista templomdarab áprilisban kerül kalapács alá, Londonban lesz az árverés – adta hírül a brit Metro újság.

World of Watches

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*