Irány Amerika! – nyári idénymunka fiataloknak

Január 17-én és 26-án tábori állásbörzét rendez a CCUSA közvetítő szervezet. Csütörtökön 17, másfél hét múlva pedig 11 egyesült államokbeli táborigazgató várja a nyáron idénymunkát tervező magyar egyetemistákat, főiskolásokat. Aki regisztrált és átesett a szervezet nyelvi tesztjén, ők csütörtökön 2-től vehetnek részt a rendezvényen a budapesti Hotel Novotelben. A többiek 4-5 óra között nézhetnek be és másfél hét múlva már ők is élesben próbálkozhatnak.

Rasovszky Miklós, a CCUSA magyarországi ügyvezetője elmondta, idén minden korábbinál nagyobb az érdeklődés a magyar fiatalok részéről.

Az állásbörze menete
A jelentkező diákok a börze időtartama alatt személyesen találkozhatnak amerikai gyerektáborok képviselőivel, ahol kétfajta munkakörre lehet jelentkezni: oktató/nevelő (counselor position) valamint karbantartó/konyhai kisegítő (support staff) pozíciókra. A börzére látogató táborok előzetesen úgy nyilatkoztak, hogy mintegy 60-80 különböző konkrét állásajánlattal várják az érdeklődőket, melyek 2013 nyarára szóló 9 hetes munkaszerződések formájában a börze helyszínén köttetnek meg.

Mennyibe kerül a kimenetel?
A jelentkezési díj 395 euró, amely többek közt magában foglalja az oda-vissza repülőjegy, a 3 hónap biztosítás és a szállás ellátás díját. (az anyagiakat tekintve hozzá kell tenni, még egy díjat, a 160 dollár vízumdíjat is kell majd fizetni és hogy 9 hetes, 54 munkanapos munkaszerződésre 1100 dollár zsebpénzt kapnak a diákok).

Aki nem regisztrált
Rasovszky Miklós megjegyezte, aki nem regisztrált a börzére és nem esett át a CCUSA nyelvi tesztjén, az is megtekintheti a kínálatot. Nekik csütörtökön délután 4-5 óra között nyitják meg a kapukat. A rendezvény helyszíne: Budapesten a Novotel Hotel, Zsolnay terem. Bővebb info a www.ccusa.hu oldalon.

World of Watches

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*