Egyre népszerűbb Amerikában a Bin Laden film

 

A hétvégi toplista vezető helyére tört az a Kathryn Bigelow rendezte játékfilm, amely Oszama bin Laden elfogatásáról szól. A Zero Dark Thirty 24 millió dolláros bevételt gyűjtött össze a bemutatója utáni negyedik hétvégén.

Az Oscar-jelölt alkotást a decemberi bemutatója utáni első három hétben csupán néhány amerikai moziban vetítették. A trailere szerint „minden idők legnagyobb fejvadászatáról” szóló játékfilm élénk kritikákat is kapott, amiért bemutat olyan tortúrajeleneteket is, amelyek állítólag a terroristavezér elfogatását megelőzték és segítették.

 

A nézettségi lista következő helyén az A Haunted House című vígjáték áll, amelyben egy fiatal párnak kell megküzdenie új házuk démonjával – a film bemutató hétvégi bevétele 18,8 millió dollár. Szintén az elmúlt hétvégén mutatták be a Gangster Squad című thrillert, amelynek főszerepeiben Ryan Goslingot, Sean Pennt és Emma Stone-t láthatjuk. Az alkotás az egyesült államokbeli box office harmadik helyezettje lett: nézői péntektől vasárnapig 16,7 millió  dollárt fizette ki mozijegyre.

A friss Oscar-jelöléssel büszkélkedő új Tarantino-film, a Django elszabadul(Django Unchained) két helyezéssel visszaesett, a produkció mindössze 11 millió dollár bevételt könyvelhetett el az elmúlt hétvége nyomán. Szintén visszalépett – egy helyezéssel – a Les misérables című musical. Hétvégi bevételét az Exhibitor Relations 16,1 millió dollárra saccolja.

A hobbit: Váratlan utazás (The Hobbit: Un Unexpected Jurney) című fantasy, Peter Jackson ígért trilógiájának első darabja hatodik helyen áll 9 millió dolláros mozibevétellel.

A hetedik a Lincoln című életrjazi film. A 12 kategóriában Oscarra jelölt Spielberg-film egy pozícióval fennebb lépett a ranglétrán: a hetedik helyen áll 6,3 milliós bevétellel. Ezzel szemben a Parental Guidance című családi vígjáték, Bette Midlerrel és Billy Crystallal a főszerepben, visszalépett a nyolcadik helyre 6,1 millió dolláros bevétellel.

Kilencedik a Texas Chainsaw 3D, az ismert horror-franchise legfrissebb darabja, 5,1 millió dolláros mozibevétellel, a sereghajtó pedig az Oscar-jelölt Napos oldal (Silver Linings Playbook), 5 milió dolláros hétvégi mozibevétellel.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*