Harmónia és egészség

Szőke Marianna tanácsadó rovata: Változtass berögzült szokásaidon és készíts új fitness – diétás tervet magadnak. Biztos vagyok benne, hogy te is odafigyelsz arra,  mit-mikor-hogyan-hol eszel. Sokszor számolod a kalóriákat, vagy átgondolod, hogy milyen minőségű ételt fogyasztottál. Ez nagyszerű, az alábbi ötletek azonban segíthetnek új irányba terelni mindennapi szokásaidat.

Íme néhány jó tanács, hogy könnyebben érd el céljaidat, és teljesen át állj az egészséges életmódra:

Végezd minden nap ugyanabban a napszakban (még jobb, ha ugyanabban az időszakban tudod megtenni) a fitness programodat, legyen az fitness terem látogatása, vagy otthoni torna, esetleg kocogás a szabadban. Még jobb, ha találsz magad mellé egy partnert, aki szívesen csatlakozik hozzád.

Kezd minden reggeledet egészséges reggelivel. A megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyag feltölt energiával, az edzéssel összekötve egészen biztos, hogy nagyszerűen indítod a napodat!

Mozogj 4 – 5 alkalommal egy héten. Amennyiben abszolút kezdő vagy a fitness terén, kezd napi 20 – 30 perc mozgással. Ebben az esetben nem fogsz kiégni, és az eredményt is hamarosan látni és érezni fogod!

Minél nagyobb izomtömeggel rendelkezel, annál több kalóriát képes a szervezeted elégetni. A fitness teremben végzett súlyzózás segíti a fogyókúrát, és a testsúly csökkentését. A legtökéletesebb program: cardio+súlyzózás+streching+ helyes diéta összeállítása.

Végezz néhány kitörést az alsó tested formálásáért, néhány hasizomgyakorlatot és fekvőtámaszt a felső tested erősítéséért, iktass be kocogást, futást, vagy ellipszis tréninget a kalória égetésért, éppen annyit, amennyitől megizzadsz. Ezáltal nem csupán a kalóriákat égeted, de a szívedet is erősíted!

Készíts 3 hónapos fitness tervet magadnak, és jegyezd be céljaidat a naptáradba. Tűzz ki elérhető célokat, és dolgozz értük.

Változtass a napi rutinodon. Munka után sétálj egy nagyot, vagy miután hazamentél végezz könnyű testedzést, és kerüld el a tv-t. Csinálj valami olyat, amitől energiával töltődsz fel,  és ami eltereli gondolataidat a munkáról, vagy a napi gondjaidról.

Adj magadnak napi minimum 20 percet, ami csak a tiéd! Csinálj valami olyat, amitől igazán jól érzed magad, és ami kikapcsol!

Próbálj ki egészséges új ételeket. Bátran kísérletezz kedvedre, egészséges smoothie-val vagy egyéb más joghurtos finomságokkal.

Végezz napi 5-10 perces meditációt, és figyelj tested jelzéseire. Töltődj fel pozitív gondolatokkal, és lazíts! Minden nap egy újabb lehetőség a boldogságra! Mosolyogj, és zárd ki a negatív gondolatokat magadból! Élvezd az életet, és szeresd önmagad!

A Healthy Lifestyle rovatom keretén belül igyekszem segítséget nyújtani az új, egészséges életmód kialakításához! Kérdéseikkel bátran forduljanak hozzám e-mailben vagy telefonon!

Szőke Marianna
Certified Personal Trainer, Pilates Master Trainer,
Yoga Instructor, Nutritionist and Wellness Consultant,
Fitness Model

Body ‘n’ Soul Wellness Academy
Las Vegas, NV
Website: www.body-soul.us

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*