Újabb iskolai lövöldözés Amerikában

Az egyik diák egy sörétes puskával megsebesített egy másikat. Az elkövetőt a rendőrség elfogta.Egy diák sörétes puskával csütörtökön megsebesítette egy osztálytársát egy másikra pedig rálőtt a kaliforniai Taft középiskolájában. 

A második lövést célt tévesztett. A támadó azt állította, hogy az áldozat és a másik diák, akire rálőtt, terrorizálta őt, de rajtuk kívül mást nem kívánt bántani.Az elkövető reggel az első óra felénél ment be egy osztályterembe, ahol rálőtt az egyik társára. Egy másikat a támadás keltette riadalom közepette nem sikerült eltalálnia.A többi tizenéves tanulót kimenekítették osztályteremből, illetve az épületből. Egy tanáron a sörét könnyebb fejsebet ejtett.A támadót, akit a megsérült tanár és az iskola egy másik alkalmazottja rábeszélt a fegyvere átadására, a rendőrség letartóztatta. A fiúnál, aki a bátyja fegyverét vitte be az iskolába, még vagy 20 lőszert találtak.


A sebesültet helikopterrel szállították a bakersfieldi kórházba. Állapota a seriffi hivatal tájékoztatása szerint “kritikus, de stabil”. A tettes és áldozata is 16 éves. Egy diáklány menekülés közben zúzódásokat szenvedett, egy másik pedig arra panaszkodott, hogy a lövések miatt elvesztette a hallását. A középiskolának, amelyben az incidens történt, mintegy 900 diákja van.

Az incidens helyi idő szerint reggel, nem sokkal 9 óra után történt, a mintegy 10 ezres településen, amely Los Angelestől csaknem 200 kilométerre északnyugatra fekszik. A tafti lövöldözés kevesebb mint egy hónappal az után történt, hogy a connecticuti Newtownban egy ámokfutó 27 embert megölt – közülük 26-ot egy iskolában, 20 áldozat kisiskolás volt -, és aztán magával is végzett. A mészárlás nyomán Barack Obama elnök bejelentette, hogy új intézkedéseket kíván foganatosítani a fegyveres erőszak visszaszorítására.

Az új szabályozásra vonatkozó előképzeléseket a Joe Biden alelnök vezette munkacsoport dolgozza ki, amely a héten az ügyben érintett összes érdekcsoporttal konzultál. Biden jövő kedden terjeszti be javaslatait az elnöknel.

Korábban írtuk:
Lövöldözés történt a kaliforniai Taft egy középiskolájában – közölte csütörtökön a helyi önkormányzat egyik képviselője.
A helyi sajtó értesülése szerint ketten megsebesültek, az egyikük diák. Az incidens helyi idő szerint reggel, nem sokkal 9 óra után történt. Az elkövetőt a rendőrség elfogta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*