Meghalt a kozmetikumok magyar mestere Ilcsi néni

87 éves korában elhunyt Ilcsi néni, azaz Molnár Dánielné. Az Ilcsi kozmetikai márka megalkotója 55 éven át dolgozott, hogy megmutassa, hogyan lehet minőségi natúrkozmetikumokat gyártani. A hírtFacebook oldalán a fia, Molnár Ferenc jelentette be.

Molnár Dánielné 1926 április 17-én született Nógrád megyében. Kozmetikus iskoláit már Budapesten végezte, 1956-ban szerezte meg szakmunkásvizsgáját. A Vénusz Fodrász Szövetkezetben kezd el dolgozni, majd 20 év után, 1976-ban a Divat Fodrász Szövetkezetbe igazol át.

A magyar kozmetikai márkát 1984-ben alapította Ilcsi néni (Molnár Dánielné) és fia Molnár Ferenc. Ma a világ több mint 30 országában használják az Ilcsi termékeket elsősorban kozmetikai szalonokban. Az Ilcsi termékek nagy növényi tartalmú, jól azonosítható, a magyar sajátosságokat magába foglaló natúr kozmetikumok.

1999. augusztus 20-án Göncz Árpád a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje kitüntetést adományozza neki. Az üzlet azóta is virágzik, a csak kozmetikusoknál megvehető, növényi alapanyagok felhasználásával készült krémeket sokan kedvelik, mára a világ több mint 30 országában használják az Ilcsi termékeket, elsősorban kozmetikai szalonokban.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*