Elektronikus kötvénykereskedés a Citigroupnál

Egyre több amerikai nagybank teszi lehetővé ügyfelei számára, hogy saját maguk kereskedjenek a kötvénypiacokon, most a Citigroup is elindította elektronikus kötvénykereskedési szolgáltatását – írja a Bloomberg.

A Citigroup ügyfelei a hét eleje óta érhetik el a Citi Credit Cross kereskedési rendszert, amelyen keresztül saját maguk kereskedhetnek kötvényekkel. A Citigroup, a Goldman Sachs és Morgan Stanley eddig közvetítőként szolgálták ki az ügyfeleiket. A bankok addig “raktározták” a kötvényeket, ameddig azokat az ügyfelek meg nem vették tőlük. A modell azonban változóban van, ugyanis az Egyesült Államokban és globálisan is biztonságosabbá akarják tenni a bankrendszert a szabályozók, emiatt a brókereknek csökkenteniük kell a birtokolt kötvények mennyiségét.

A bankok célja most az, hogy a kötvénypiaci befektetőket a kereskedés megkönnyítésével jobban összekapcsolják. A 21 vezető kereskedő által tartott vállalati kötvényállomány a Fed adatai szerint 75 százalékkal 54,6 milliárd dollárra csökkent 2007 végéhez képest. Az elektronikus kereskedési rendszerek használata emellett egy kutatás szerint ötödére csökkenti a bankok kiadásait a területen.

 

Forrás.portfolio.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*