Rómában tilos az utcán enni

Rómában tilos az utcán enni, erről nemrég a városvezetés döntött, és meg is büntetik azt, aki ezt nem tartja be, akár 500 euróra is, ami átszámítva majdnem 150 ezer forint. Egy olasz művész ez ellen úgy tiltakozott, hogy egy hatalmas, több méter átmérőjű szendvicset vitt az egyik római térre. Végül rendőrök vitték el.  

A római városvezetés pénzbüntetéssel igyekszik megregulázni az utcán evőket – erről ír a HVG.hu. A Gianni Alemanno főpolgármester által foganatosított rendelet szerint 25-től 500 euróig terjedő bírsággal sújtják a Róma történelmi városközpontjában tetten ért zacskós-szalvétás renitenskedőket. A rendelet nemcsak a gyanútlan turisták, de a helyiek körében sem örvend osztatlan népszerűségnek.

Nem csoda, hogy kapott is vastapsot az utca közönségétől a szabadelvűségéről ismert művész, Iginio De Luca hatalmas mortadellás szendvicse,ezzel tiltakozott az utcai étkezés büntetése ellen. Végül rendőröket hívtak, mert a művész nem akarta elvinni a szendvicset, a tömeg pedig közben őt éljenezte, nem a városvezetést.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*