Rendezőként debütál a világhírű színész

A világhírű amerikai színész, Dustin Hoffman 75 éves korára győzte le a filmrendezéssel kapcsolatos félelmeit, ebben felesége és terapeutája segített neki. Már nem érti, miért várt ilyen sokáig.

Az Oscar-díjas színész most debütál rendezőként, tavaly forgatott Kvartett című filmje január 24-én kerül a magyar mozikba. A négy idősödő operaénekesről szóló vígjátékban Maggie Smith, Billy Connolly és Michael Gambon játsszák a főszerepet. “Mint minden embernek, nekem is megvannak a magam démonai, amelyekkel harcolnom kell. Egyike volt ezeknek a démonoknak a rendezés. Most, hogy végre megcsináltam, azt kérdezem magamtól, miért vártam vele ilyen sokáig” – fogalmazott Dustin Hoffman a Die Zeit (www.zeit.de) című német napilap online magazinjának.


Nagy álma volt a rendezés, és már 1978-ban beteljesíthette volna azt a Próbaidő című filmmel. Mint a magazinnak elmondta, szerette a történetet, elvállalta a film főszerepét, és részt vett a produkciós munkákban is. “Én válogattam ki a szereplőket, és az írókkal együtt dolgoztam a forgatókönyvön. Ez az én filmem volt” – fogalmazott Hoffman, hozzátéve: ahogy elkezdődött a forgatás, félelmei mégis eluralkodtak rajta.

Bevallotta, hogy a Kvartett rendezését is vissza akarta mondani, de felesége, Lisa és ügynöke a sarkukra álltak, és nem engedték, hogy ezt tegye. Végül terapeutához fordult, és legyőzte a rendezéssel kapcsolatos félelmeit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*