Fegyveresek védenek egy amerikai újságot

Fegyveres őrökkel védekezik a Journal News a fenyegetések ellen, miután online térképen tette közzé a körzet bejelentett fegyvert birtokló lakosainak nevét és címét.

A köztudottan fegyvertartás-ellenes Journal News nagy felbolydulást váltott ki Westchester és Rockland körzeteiben miután- válaszként a Sandy Hook tragédiára- közzétette a körzetek bejelentett fegyverbirtokosainak nevét és címét egy online térképen. A cikk a “Hol laknak fegyverbirtokosok a környékeden?” címet viselte.

Itt laknak a fegyvertartók

A térkép, bár nem sértett törvényt az adatok nyilvánosságra hozásával, úgy az internetfelhasználók, mint a fegyverbirtokosok körében nagy visszhangra tett szert. Egy blogger, válaszként a Journal News lépésére, saját térképet hozott létre, mely az újság alkalmazottjainak lakcímét tartalmazta a készítő állítása szerint ugyancsak informatív célt szolgálva.

A közvélemény ellenére a Journal News alelnöke, CynDee Royle megvédte a meghozott döntést: “Tudtuk, hogy az adatbázis nyilvánosságra hozása ellentmondásos és vitatható lesz, de úgy döntöttünk, hogy a Newtown-i tragédia után a lehető legtöbb információt kell megosztanunk a fegyverbirtoklásról körzetünkben.”-idéz a DailyMail.

Bár az alelnök nyilatkozata magabiztosságot sugall, tények bizonyítják, hogy a Journal News valójában megrettent az ellene fordult közvéleménytől, a dühös hangvételű hívásoktól és fenyegető e-mailektől. A Rockland County Times rivális folyóirat cikke, valamint a rendőrségi jelentés szerint a Journal News az RGA Investigation fegyveres őreit alkalmazta, hogy megvédjék a folyóirat szerkesztőit, alkalmazottait ha a fenyegetések esetleg tettlegessé fajulnának.

A Journal News azonban nem hagyja abba az elkezdett munkát: a jövőben a Putnam körzet fegyvertartási adatait tartalmazó térkép kerül majd nyilvánosságra.

 

Forrás: kitekinto.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*