Akinek beteljesült az amerikai álom

INTERJÚ SZŐKE MARIANNÁVAL, A Healthy Lifesyle rovatunk vezetőjével. Szőke Marianna a Body ’n’ Soul Wellness Academy tulajdonosa egy különleges és egyedi rovatot indít hírújságunk olvasói részére, melynek címe Healthy Lifestyle.

Marianna közel 20 éve dolgozik a fitness és 19 éve az újságírás területén. A közel két évtizedes tapasztalatát, az európai és az amerikai igazán különleges kapcsolatait, az egészséges életmód iránti elkötelezettségét, az újságírói tehetségét és lelkesedését ötvözve érdekfeszítő, hasznos, és valóban egyedül álló rovatot alkotott.

Milyen különleges információkkal találkozhatnak olvasóink a Healthy Lifestyle rovatunkban?
-A rovat keretén belül igyekszem kitérni az egészséges életmód minden területére. Olvasóink találkozhatnak a legújabb fitness trendekkel, könnyen elsajátítható mozgás programokkal, fitness tippekkel, egészséges és ajánlott diétás módszerekkel, a különféle betegségekkel és azok diétás kezeléseivel,  életmód tanácsadással, stressz kezeléssel. Az amerikai kiépített fitness kapcsolataimnak köszönhetően sztár edzőktől kapott tanácsadással, fitness konferenciákról szóló érdekes tudósításokkal szolgálok majd. Mivel cégem központja Las Vegasban található, sokat tartózkodom az Egyesült Államokban, és rengeteg lehetőségem nyílik amerikai sztárok közelébe kerülni. Terveim szerint sztárinterjúkat fogok készíteni havi rendszerességgel, mely interjúk sehol máshol nem lesznek megtalálhatóak, csak a mi magazinunkban! Az olvasók igazán egyedi riportokat olvashatnak majd!

Közel 20 éve a fitness iparágban, és 19 éve a médiában is dolgozol. Miért éppen a fitness és az újságírás a két szerelmed?
-Sokan nem hisznek nekem amikor megemlítem, hogy én valójában egy duci kislány voltam. Vidéken nőttem fel, édesanyám és nagymamáim igyekeztek maximálisan elkényeztetni engem és testvéreimet. Ez azt jelenti, hogy rengeteg finom, de annál hizlalósabb étellel, nagyon sok édességgel, és elég sok lustálkodással teltek a tinédzser éveim. Valójában nem is jó szó a lustaság, inkább engem a tanulás, az olvasás, az írás jobban érdekelt, mint a gyönyörű környezetben való mozgás. Ez 17 éves koromra radikálisan megváltozott, amikor is rádöbbentem, hogy egy lánynak igen is adnia kell magára, és elkezdtem a különféle diétákat tanulmányozni és gyakorolni. 20 éves koromra sikerült is megválnom egy nagyon jelentős túlsúlytól, természetesen az eltelt 20 évben nem tudtam mindig a megfelelő súlyomnál maradni, viszont folyamatosan foglalkoztam az egészséges életmóddal, a fitness-szel. Mindemellett természetesen magazinok állandó szerzőjeként is dolgoztam. Igyekeztem megoldani a két nagy szerelmem, a fitness és az újságírás közötti megfelelő hangsúlyt. Ma már e két terület a szenvedélyem, és a munkám!

Ez sikerült is, hiszen rengeteg sikeres év áll mögötted, és nagyon sok jövőbeni célod, és elképzelésed van. Az energia csak úgy árad belőled! Hogyan csinálod?
-Nos, az egyik életfilozófiám: Ne csak álmodj az életről, hanem éld az álmaidat! 20 évvel ezelőtt azért kezdtem el angolul tanulni, hogy egyszer eljuthassak álmaim országába, az Egyesült Államokba. Ma már ott tartok, hogy 16 éve folyamatosan utazom Európa és USA között (a mostani utazásom a 36. utazás a két földrész között), több amerikai fitness diplomával is rendelkezem (Személyi edző, Nutritionist, Pilates Master Trainer, Children Fitness Trainer, Yoga Trainer, Fitt ball Trainer, Pre Post Natal Instructor, Streching Trainer, Rehabilitation Trainer, Senior Trainer), megalkottam a saját , egyedül álló programomat (Spine Balance Training), rendelkezem egy magyar DVD-vel (Karcsú és egészséges test Pilates-szel), egy amerikai DVD-vel (Spine Balance Training), egy amerikai könyvvel (Spine Balance Training), megírtam egy magyar szépségápolással kapcsolatos könyvet is (ez kiadás alatt áll), és jelenleg is dolgozom egy következő DVD-n. Vezetem a Body ’n’ Soul Wellness Academy-t, tanítok magyar és angol nyelven és területen is, fitness modellkedem, újságíróskodom. Legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy megalkottam a Body ’n’ Soul Fitness Franchise Business-t.

Franchise Business-t?
-Igen! Az iskolámban összeállított 16 fitness diplomás programot, azok összes tananyagát, a DVD-im, könyveim jogát, a B ’n’ S Fitness ruházatot, az egész oktatási központ jogát franchise keretén belül árusítom. A leendő partnereim, üzlettársaim a franchise megvásárlásával képesek nyitni és önállóan vezetni egy fitness iskolát, és hallgatóiknak amerikai fitness diplomákat biztosítani, mely diplomákkal a sikeres vizsgát tett kollégák a világ bármely részén dolgozhatnak. Erre a franchise business-emre nagyon büszke vagyok, hiszen ebben az eltelt közel 20 éves munkámat fektettem bele, és szakmai valamint üzleti tapasztalatom segítségével üzlettársaim sikeres oktatási centrumokat hozhatnak létre.

A klasszikus Pilates módszer magyarországi meghonosítójaként 12 évvel ezelőtt megalakítottad a Body ’n’ Soul Wellness Academy-t. Mesélj erről egy kicsit, kérlek.
– Az iskolámban elsőként a Pilates módszert kezdtem el oktatni, hiszen én voltam az első, aki ezt a varázslatos módszert Magyarországon elkezdte tanítani! A Pilates torna magyarországi meghonosítása az én nevemhez fűződik, ennek köszönhetően az iskolámban található fitness kurzusok közül e tanfolyamunk a legkedveltebb. Az első években együtt dolgoztam az Amerikai Fitness Szövetséggel, azonban az eltelt évek folyamán sikerült önállósulnom, és ma már amerikai – nemzetközileg elfogadott és regisztrált – fitness diplomákat adunk ki hallgatóinknak. Kezdetben az iskolámban kizárólag a Pilates tornát oktattuk, ma már több fitness tanfolyamunk, 8 állandó tanárom van Budapesten.

Azt hiszem olvasóink nevében is kijelenthetem, hogy izgatottan várjuk a rovatodat! Milyen témával találkozhatunk az első megjelenésben?
– Új év – új, egészségesebb élet! Újévi fogadalom sokak számára, hogy január 1-től egészségesebb életet élnek, diétázni kezdenek, leszoknak a dohányzásról, fitness termekbe járnak, stb. Tanácsaimmal igyekszem e célokat elérhetővé tenni olvasóink számára. Mindegyik rovatban tervezek egy-egy amerikai sztárinterjút, amerikai konferenciákról szóló tudósításokat is. Reményeim szerint segítséget tudok nyújtani olvasóinknak egy egészségesebb életvitel kialakításában. Kérdéseikkel, kéréseikkel bátran forduljanak hozzám e-mailben vagy telefonon, de az újságban megjelenő cikkek hozzászólóinak is nagyon szívesen válaszolok majd.

Body ’n’ Soul Wellness Academy
www.body-soul.hu
E-mail: marianna.szoke@body-soul.us
Telefon: 06 -70 – 364 – 2973

Szőke Marianna
E-mail: mariannaszoke@yahoo.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*