Ártatlannak nyilvánították mégis rács mögött tartják

New Yorkban ártatlannak nyilvánították, időközben lejárt tartózkodási engedélye, ezért továbbra is rács mögött tartják. Mint arról már korábban beszámoltunk, Berki Viktor (29) magyar fiatalember november óta az amerikai, Hudson County Correctional Center egyik cellájában bezárva várja mi fog történni vele. Berki Viktort november 14-én nyomták a földre FBI-ügynökök, miután azt hitték: Magyarországról érkezett csomagja kokaint tartalmazott.

Az egyre zavarosabbnak tűnő történet minden változatával találkozhattunk már a magyar sajtóban. A megjelent híreket alapján, mely szerint valóban kábítószert találtak a Viktornak érkezett csomagban, megkerestük Dr. Rónai Péter New York-i magyar származású ügyvédet, akit telefonon sikerült utolérnünk Barcelónában, és megkérdeztük, valóban kábítószert tartalmazott e a Viktornak érkezett csomag:

-Máskor is előfordult már, hogy az elsődleges drogteszt más eredményt produkál mint a valóság,-mondta Viktor ügyvédje. Miután elfogták az ügyfelem és újabb vizsgálatot végeztek, tisztázták a teszt eredményét és a kábítószer kereskedelem vádja alól felmentették. Ez december 3.-án történt.

Azt gondolhatnánk, hogy Viktor azóta már nevet a történteken, ám az ügy a felismeréssel nem ért véget.  Hogy mégis miért van azóta is börtönben a homoszexuális fiatalember, kérdésünkre Rónai Péter hozzátette:

– Mikor elfogták és bebörtönözték, lejárt a tartózkodási engedélye, ennek meghosszabbítására a börtönben töltött idő alatt nem kerülhetett sor. Így most már illegális bevándorlóként tartják nyilván. Amennyiben elhagyná az Egyesült Államok területét, abban az esetben a hatóság szabadon engedné. Viktor azonban nem akar haza térni Magyarországra, állítása szerint, melyet tanukkal tud bizonyítani, homoszexualitása miatt atrocitásnak van kitéve Magyarországon. Ő volt az első magyar meleg férfi aki anyakönyvvezető előtt is kimondta a boldogító igent 2009-ben. Mint mondta, több fenyegetést is kapott emiatt. Viktor úgy döntött kivárja a 90 napot, mely rendelkezésére áll mielőtt kitoloncolják Amerikából.

Rónai Péter 90 millió forintnak megfelelő dollárra pereli az amerikai államot, amiért tévesen bebörtönözték ügyfelét.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*