Magyarország 2013, még drágább az életed

Válság nem oldódik meg, nem jön helyre a gazdasági helyzet. Nagyobb lesz a munkanélküliség.  Nem lesznek beruházások mert ahhoz egy kiszámítható országnak kellene lennie.  Nőni fognak a keresetek? A munkáltatóknak csak nő a terhük jövőre, örüljünk ha munkánk marad. 2013 nem tartogat semmi jót. A teljesség igénye nélkül a Mindenkit érint blog segítségével bemutatunk néhány változást 2013-ban, például hogyan változott a munkatörvény.

A blog szerzője szerint kivitelezésre adhat okot, hogy az állam öt nehéz helyzetű munkavállalói csoport járulékait részben vagy egészben elengedi. Ez a már munkahellyel rendelkezőket miként befolyásolja, nem lehet tudni.

Változik a szabadság kiadásának menete, bár az alapszabadság megmaradt 20 napnak, a munkáltatónak nagyobb beleszólása van, hogy a munkavállaló mikor veheti ki ezeket a napokat. Ezen túl meghatározott idő intervallumig akár más munkahelyen is foglalkoztathat munkaadónk.

A legfontosabb nő a minimálbér összege de, hogy az így is nehéz anyagi helyzetben lévő vállalkozások ezt hogyan tudják majd kifizetni, nem tudom. A lényeg, hogy a minimálbért keresők 93-ról 98e Ft-ot kereshetnek, a szakmunkás minimálbér 108-ról 114e Ft-ra nő.

Kiadásainkat csökkenti az évben, hogy a rezsi díjakat csökkenti a kormány 10 százalékkal. Ennek hosszútávon hatásai nem ismertek, így lehet, hogy most éves szinten pár ezer forinttal kevesebbet fogunk kiadni, de később sokkal több problémát fog okozni.

További részletek a bejegyzésben olvashatóak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*