Érdekes állások a nagyvilágból

Nancy Rica Schiff miközben körbeutazta a világot, azzal is foglalatoskodott, hogy fényképet készítsen a számára furcsának tűnő kenyérkereseti lehetőségekről. Néhány morzsa a gyűjteményből.

Golflabda felhozó búvár
Tisztázódott, hogy a világ legnagyobb golfpályáin a vízbe ugráló emberek nem kimelegedett golfbarátok, hanem búvárok, akiknek feladata, hogy a “kiflibe” ütött labdákat felhozzák a tavacskák fenekéről.
Az egyik floridai golfpálya adatai szerint naponta kb. 5000 “golfbogyót” halásznak ki a mesterséges tóakadályokból.

Dezodor illatoló
Ezen munka képviselője egyszerűen a tesztalany hónalját szagolgatja. A teszt során egy kis dobozra hasonlító tárgyat helyeznek az alany hónalja alá, amely összegyűjti az illatot, majd az ellenőr mélyet lélegezve ellenőrzi a dezodor eredményességét…

Órabeállító
A mechanikus órák esetében előfordul, hogy az órát időről-időre ellenőrizni kell, be kell állítani. Ezért létezik az órabeállító, akinek egyetlen feladata, hogy a világ legmagasabb épületeiben az óra mindig pontosan járjon.

Dinoszaurusz poroló
A nagyobb természettudományi múzeumokban, mint a Washingtoni Smithsonianban is, ahol nagy őskori állatcsontváz maradványok találhatók, külön portörlő munkást alkalmaznak a csontvázak állandó tisztán tartása érdekében. A munka nem könnyű és a tériszony sem jelent előnyt.

Borosüveg forgató
Ezen bizalmi állás tulajdonosának feladata, hogy a borospincében az üveget a másik oldalára fordítsa. Vannak olyan pincék, ahol ez napi 40 000 üveget jelent.

 

CV Centrum

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*